Windows 10 ve Windows 7 çift sistem kurma

Şu an Windows 10 SSD'de yüklü, Windows 10 silmeden, dokunmadan yanına Windows 7 HDD kurmak istiyorum. İki işletim sistemi kullanmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Sanal makine önermeyin. Detaylı şekilde anlatırsanız sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm.

Anakart: Gigabyte B450 GAMING X AMD B450 socket AM4 Ryzen™ DDR4 2933MHz USB 3.1.

Ekran kartı: Sapphire Radeon™ RX 5700 XT Nitro+GDDR6 8 GB 256Bit AMD Radeon RGB.

PSU: Corsair VS550 80+ 550W.

RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz t-Force Delta RGB Black 8gbx2.

Kasa: Corsair Carbide serısı Spec Delta RGB fanlı MidT ATX.

SSD: Toshiba OCZ 480GB TR200 serisi SATA 3.0 SSD.

Sisteminiz Windows 7 destekliyor mu bakmanızı öneririm.
USB üzerine Windows 7 ISO dosyasını yazdıktan sonra HDD üzerine kurulum yaparsanız Dual bot ekranından istediğinizi seçerek kullanabilirsiniz. Başlat+r > MSConfig üzerinden de istediğiniz sistemi varsayılan ayarlayabilirsiniz.

Sisteminiz Windows 7 destekliyor mu bakmanızı öneririm.
USB üzerine Windows 7 ISO dosyasını yazdıktan sonra HDD üzerine kurulum yaparsanız Dual bot ekranından istediğinizi seçerek kullanabilirsiniz. Başlat+r > MSConfig üzerinden de istediğiniz sistemi varsayılan ayarlayabilirsiniz.
Sistem yukarı da yazıyor. Sizce destekler mi? nereden bakmam lazım

Sanırım desteklenmiyor. Ancak yine de deneyebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez.
Benim cihazım desteklemiyor USB Boot ettiğim zaman Boot ekranında takılıyor ekranın üst kısmında kırmızı bir bölge oluşuyordu ve ilerlemiyordu.
Aynı şekilde bir şey yaşarsanız desteklemediğini anlayabilirsiniz.

Sanırım desteklenmiyor. Ancak yine de deneyebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez.
Benim cihazım desteklemiyor USB Boot ettiğim zaman Boot ekranında takılıyor ekranın üst kısmında kırmızı bir bölge oluşuyordu ve ilerlemiyordu.
Aynı şekilde bir şey yaşarsanız desteklemediğini anlayabilirsiniz.
Android cihazıma Custom ROM yükleyecektim o yüzden istiyordum Windows 7. Windows 10 da olmuyor driverlar falan. Nasıl yapabilirim ki?

İşe yarar mı bilmiyorum ama. Kurmanız gereken driverleri uyumluluk modundan Windows 7'ye ayarlayarak deneyebilirsiniz. Driver üzerine sağ tık > özellikler > uyumluluk > uyumluluk modu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı