Windows 10 Video Takılma Sorunu

Emre2677

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
İnternetten ya da bilgisayar üzerinden video izlerken ortalama 55 saniyede bir, ekran 1 - 2 saniye takılıyor. Seste herhangi bir takılma olmuyor. Win 7'de bu sorun yoktu. Win 10'a yükseltince böyle oldu. Bunun üzerine HDD'yi değiştirip yerine Samsung 850 EVO SSD taktım. Sıfırdan WİN 10 pro kurdum. Ama değişen bir şey olmadı bilgisayar uçak gibi oldu ama takılmalar devam ediyor. Sonradan fark ettim ki yazı yazarken de belli aralıklarda takılmalar oluyor. Yani harfe basıyorum bir süre sonra yazı karakteri ekrana geliyor. RAM'lerden şüphelendim memtest+ programıyla test ettim RAM'ler de sağlam çıktı. BIOS update yaptım o da olmadı. Ekran kartının güncel sürücülerini yükledim o da olmadı. İnternette bu sorunla ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz bana, bilgisayarı değiştireceğim yoksa :)
Bilgisayarın Özellikleri;
  • Packard Bell TM85
  • İntel Core i5-480M
  • Nvidia GeForce GT420M 1 GB VRAM
  • 4 GB DDR3 RAM
  • 120 GB Samsund 850 EVO SSD

Merhaba, Packard Bell EN TM85 modelinin desteğini Windows 7'de bırakmış. En son sunduğu BIOS da 2011 yılına ait. Dolayısıyla bilgisayarının uygun sürücülerinin kurulması şart. BIOS ile ilgili bir sıkıntı olmazsa stabil bir şekilde Windows 10 kullanabilme ihtimalin var. AIDA64 raporu paylaşın inceleyeyim.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Bir şey değil, ancak hemen bakamıyacağım başka bir konuyla ilgileniyorum. Daha sonra incelerim.

Yükleme yaptığınız site güvensiz olduğundan engelleniyor. Başka bir siteden paylaşın, inceleyeyim.

Öncelikle yonga seti sürücülerinin kurulması lazım aşağıda anlattığım şekilde kurulumu yap (indirme bağlantısı en altta). Başka şeyler de var ama önce buna bakalım kurduktan sonra tekrar kullanım bilgisi verirsin. Bu arada belirteyim 2gb bellek az, konforlu kullanım açısından sıkıntı olur. Bellek kullanımına daha sonra bakarız.

Intel yonga seti kurulumu:
Intel yonga seti kurulum dosyasını bilgisayarına indir klasöre çıkart. Daha sonra Win+R tuşlarına basarak çalıştır penceresini aç. Dosyayı çıkardığın klasörde, SetupChipset adlı bir dosya var. Bu dosyayı fare ile tutup, çalıştır penceresindeki adres satırına doğru sürükle (Bu satırda daha önceden yazmış olduğun bir şeyler varsa mutlaka önce onu temizle). Dosyayı buraya sürüklediğinde dosyanın bulunduğu yol adres satırında görünecektir. Şimdi adres satırının en sonuna gel bir boşluk bırak, -overall yaz ve Tamam diyerek kurulumu yap. Bilgisayarı yeniden başlat.

Intel yonga seti (v10.1.1.8): MEGA

Bilgi için teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım kurulumu tamamladım. Yeniden başlatıp video açtım ama sorun aynı şekilde devam ediyor.
Bu arada sistem de 4 GB RAM (2+2 şeklinde) mevcut orada neden 2 GB görünmüş onu anlamadım.

Görev yöneticisi'ni aç performans sekmesinde soldan bellek bölümünü seçip bir ekran görüntüsü gönder, inceleyeyim.

Ek: Doğru 4GB AIDA trial olduğundan ikinci belleği TRIAL olarak göstermiş dikkatimden kaçmış. Sen ekran görüntüsünü gönder, kullanıma bakalım.

Ekran görüntüsünü ek olarak paylaştım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    67,4 KB · Görüntüleme: 465
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    68,2 KB · Görüntüleme: 424
Gayet normal, yeni bir AIDA64 raporu oluşturup paylaş. Yongaseti kurulumundan sonra neler gerekiyor inceleyeyim, fakat cevap yarına kalabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı