Windows 10 vs Linux

Hazy Frozen

Femtopat
Benim bilgisayarım Acer Aspire 315 NVIDIA GeForce MX 130, i3 7020U, DDR4 4 GB RAM, sadece Windows 10 ve Linux uyumlu bir laptop...
Bilgisayarım için en iyi işletim sistemi hangisi sizce daha önce hiç Linux falan kullanmadım. Windows 10'un gereksiz bir sürü hizmetlerinden sıkıldım. Fazla oyun oynayan biri değilim ama bilgisayarımın daha seri çalışmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

İkisini de rahatlıkla kaldıracaktır. Yoksa SSD ve 4 GB RAM eklemesi ile sistemi her iki platform için de hizlandirmis olacaksınız. Eger kullanmanız gereken programlar arasında Windows platformu sart ise dualboot yapmanızı öneririm.

Bu konuda işlemcinin rahat çalışmasına olanak sağlayan Linux'u seçebilirsin.
Ben Elemantary OS kullanıyorum ve arka planda neler neler açık.
RAM kullanımı ise;

2020-09-03 11-10-42 ekran görüntüsü.png

Ayrıca Steam'de native oyunları hiç kasmadan kendi bilgisayarında oynayabilirsin.
www.protondb.com sitesinde bir sürü altın ve platin not almış oyunlar var. Bunun anlamı rahat bir şekilde Linux üzerinden oyun oynayabilirsin.

Son düzenleme:
Başlangıç için Kubuntu veya Linux Mint öneririm. Kubuntu'nun geniş özelleştirme seçenekleri sayesinde istediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

NVIDIA kullandığınız için sürücülerin otomatik kurulmasını istiyorsanız kurulum sırasında "Donanımların üçüncü parti sürücülerini kur." seçeneğini işaretlemeniz yeterli. İşaretlemediyseniz daha sonra da kurmak mümkün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı