Windows 10 vs Windows 11 ve Home vs Pro

mersinlimert

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,
Windows'un hangi sürümünü önerirsiniz? 10'u kullanan arkadaşlarım 11'e geçme diyor. Çevremde Home kullanan da yok herkes Pro. Yazılım işleriyle uğraşıyorum ve laptopa kurulum yapacağım şarja etkisi varsa benim için önemli olan tek husus o. Siz ne önerirsiniz?

home - pro arasında performans olarak fark yok ki aksine pro da daha fazla gereksiz sistem hizmeti var kullanmadıgımız. ben günlük basit kullanıcıyım home kullanıyorum. 10 dan 11 e kendi güncellenmişti zamanında suan o kadar bi performans farkı yok sisteminiz iyiyse 11 kurabilirsiniz. home-pro size kalmış

W10 kullanıyorsanız ve sorun yok ise sırf yükseltmek için geçmek cidden gereksiz ancak her ne zaman ki format atmanız gerekti, o zaman W11 HOME kurmanızı tavsiye ederim

Windows 10'un bildiğim kadarıyla desteği bitiyor yakında. Windows 10 LTSC kullanılabilir. Sistem özelliklerine bağlı. (Windows 11 Pro kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Windows 11 LTSC gibi versiyonları da var)

win11 pro kullanıyordum ve artık pc yormaya başladı o yüzden format atıyorum atmışken 10 home alsam daha mı az kasar diye düşünüyorum

GTX 1060 var bende ekran kartı olarak. 8 GB RAM var sorunsuz çalışıyor.
bende kasıyor hocam, her şeyi denedim temizlik, termal macun, gereksiz appdata dosyalarını silme vs ama işe yaramadı. tek ekran kullanırken sorun olmuyor ama çift monitör yaparken kasmaya başlıyor

i5-7300HQ, 16 GB RAM, GTX 1050, SSD depolama,

Yazılım ile uğraşıyorsan Windows 11 Pro kur gitsin, ama genellikle oyun oynarım diyorsan 11 Home kötü tercih olmaz. Bende Windows 11 Pro kullanıyorum ve gayet güzel çalışıyor. Ayrıca Windows 10'un desteği ekim ayında sona erecek. Siz karar verin.

Tek ekran kullanırken sorun olmuyor ama çift monitör yaparken kasmaya başlıyor.

Bu monitör ile alakalı, eğer tek ekranda bir sorun yaşamıyorsanız bunun Windows ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Windows 11 Pro kullanıyordum ve artık PC yormaya başladı o yüzden format atıyorum atmışken 10 Home alsam daha mı az kasar diye düşünüyorum.

Bende kasıyor hocam, her şeyi denedim temizlik, termal macun, gereksiz appdata dosyalarını silme vs ama işe yaramadı. Tek ekran kullanırken sorun olmuyor ama çift monitör yaparken kasmaya başlıyor.

Hocam PC'yi alalı 4-5 yıl oldu galiba, içine elimi sürmedim ama siz bilirsiniz tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı