Windows 10 vs Windows 7

Windows 7, 10 gibi geliştirilse çok iyi olurdu. Sürekli geliştirilen bir 7. Neden yapmadılar derseniz ise şundan: Windows 7'nin çok fazla sürümü vardı. Ultimate, Proffesional, Home Basic, Premium...

Bir şey diyebilir miyim?

Buradaki çoğu insanın Windows 10 takıntısı neden? Güvenlik açıkları yüzünden mi? Adam zaten destek alsaydı diye soruyor, Technopatın niye bu kadar Windows 10 takıntısı var dediğimde güncel kullanmak iyidir, güvenlik açıkları felan deniyor, eeee, bir işletim sistemi bundan ibaret mi? Windows 10'a bir bakın, tamamen kontrol dışı davranıyor, sizin ne yapmanız gerektiğini umursamıyor, size ne yapmak isterse onu yaptırmaya çalışıyor, hiç mi siz de arka planda istmediğiniz halde Windows Update çalışmadı (ben otomatik güncellemelerden bahsediyoum kalkıp konuyu güvenlik açıklarına çekmeyin, ben Windows Update kötü demiyorum, ben Windows Update istediğimiz zaman el ile güncelleme yapmalı diyorum, tıpkı Windows 7'deki gibi). Hiç mi sizde telemetry servisi verilerinizi takip edip Microsoft'a göndermedi? Hiç mi siz daha Windows 10'u kurar kurmaz gereksiz uygulamaları teker teker kaldırmadınız? Peki bunların hepsi bir güvenlik açığı için mi? Bunların hepsi güncel kalmak için mi? Hiç mi Windows 10 kullanan birisinin arka planda çalışan gereksiz hizmetler yüzünden aşırı disk kullanımı ve RAM kullanımı hakkında bize soru sorduğunu görmediniz? Websitesinde bile "işinize odaklanmanızda yardım eder" yazan bir işletim sisteminin gereksiz milyon tane bildirim gönderip sizi rahatsız etmedi? Hiç mi siz güncelleme yaparken işletim sistemi çökmedi?
Şunu unutmayın: Her yeni olan şey iyi olacak diye bir şey yok ve sırf bir şey yeni diye kullanılması gerek diye bir kural da yok.

(Yine konuyu güvenlik açıklarına çekecek arkadaşlara söylüyorum, ben güvenlik açığı umursanmayacak bir şey demiyorum, Windows 10'un berbat özellikleri yerine daha fazla güvenlik açığım olur daha iyi diyorum.)

Bir şey diyebilir miyim?

Buradaki çoğu insanın Windows 10 takıntısı neden? Güvenlik açıkları yüzünden mi? Adam zaten destek alsaydı diye soruyor, Technopat'ın niye bu kadar Windows 10 takıntısı var dediğimde güncel kullanmak iyidir, güvenlik açıkları falan deniyor, eeee, bir işletim sistemi bundan ibaret mi? Windows 10'a bir bakın, tamamen kontrol dışı davranıyor, sizin ne yapmanız gerektiğini umursamıyor, size ne yapmak isterse onu yaptırmaya çalışıyor, hiç mi siz de arka planda istmediğiniz halde Windows Update çalışmadı (ben otomatik güncellemelerden bahsediyoum kalkıp konuyu güvenlik açıklarına çekmeyin, ben Windows Update kötü demiyorum, ben Windows Update istediğimiz zaman el ile güncelleme yapmalı diyorum, tıpkı Windows 7'deki gibi). Hiç mi sizde telemetry servisi verilerinizi takip edip Microsoft'a göndermedi? Hiç mi siz daha Windows 10'u kurar kurmaz gereksiz uygulamaları teker teker kaldırmadınız? Peki bunların hepsi bir güvenlik açığı için mi? Bunların hepsi güncel kalmak için mi? Hiç mi Windows 10 kullanan birisinin arka planda çalışan gereksiz hizmetler yüzünden aşırı disk kullanımı ve RAM kullanımı hakkında bize soru sorduğunu görmediniz? Websitesinde bile "işinize odaklanmanızda yardım eder" yazan bir işletim sisteminin gereksiz milyon tane bildirim gönderip sizi rahatsız etmedi? Hiç mi siz güncelleme yaparken işletim sistemi çökmedi?
Şunu unutmayın: Her yeni olan şey iyi olacak diye bir şey yok ve sırf bir şey yeni diye kullanılması gerek diye bir kural da yok.

(Yine konuyu güvenlik açıklarına çekecek arkadaşlara söylüyorum, ben güvenlik açığı umursanmayacak bir şey demiyorum, Windows 10'un berbat özellikleri yerine daha fazla güvenlik açığım olur daha iyi diyorum.)

Katılıyorum, Windows 10 çoğu şeyde kafasına göre hareket ediyor. Arka planda birden fazla kullanılmayan boş, gereksiz hizmet var.

Hiç mi siz de arka planda istmediğiniz halde Windows Update çalışmadı.

Ben onu istersem kapatmam 5sn sürer. Ama kapatmıyorum. Neden? Çünkü güncellemeleri arka planda otomatik olarak denetleyip yüklemesinden daha iyi bir şey var mı?

Gereksiz milyon tane bildirim gönderip sizi rahatsız etmedi?

1622540684790.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı