Windows 10 vs Windows 7

Yok öyle bir şey. Bilmediğin konuya yorum yapıyorsun. "services.msc" diğer adıyla Windows Hizmetleri sistemdeki tüm arka plan servislerini görüp yönetebildiğin bölge.
Onun ne işe yaradığını biliyor musun? O Windows Update komple kapatıyor. Sadece otomatik güncellemeleri kapatmaktan bahsediyorum ben ve şimdi size tekrar soruyorum, hangisini yapmak daha kolay, Windows 7'deki gibi Update ayarlarından mı? Yoksa servicesçmsc yazıp hizmetler listesinden bulmak mı?
Ayrıca Windows 10 onu yeniden açıyor, yani işe yaramıyor.

Çekirdekle kola aldım film gibi vallahi :D

kayarak dönen araba.jpg

Windows 10'un kasmasının sebebi farklı, Windows 10'un kasmasının ve gereksiz sistem kullanmasının sebebi servisler
Sadece bu olmadığını bal gibi biliyoruz hocam. Windows 10 daha fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyuyor. Çünkü daha fazla yeni özelliğe sahip (her ne kadar sizin için gereksiz olsa da) daha ağır bir tasarıma sahip. Ayrıca modern sistemler için tasarlanmış olması işin cabası.
Manuel yaparsanız, siz açmadıkça açılmıyor. Sistemimi güvenlik güncellemeleri yayınlanmadıkça kasti olarak update kapalı kullanıyordum. T3200 işlemcili olandan bahsediyorum :)

Onun ne işe yaradığını biliyor musun? O Windows Update komple kapatıyor. Sadece otomatik güncellemeleri kapatmaktan bahsediyorum ben ve şimdi size tekrar soruyorum, hangisini yapmak daha kolay, Windows 7'deki gibi Update ayarlarından mı? Yoksa servicesçmsc yazıp hizmetler listesinden bulmak mı?

O ayarı otomatikten elle ayarına getirebilirsiniz.

1622542474288.png

Sadece bu olmadığını bal gibi biliyoruz hocam. Windows 10 daha fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyuyor. Çünkü daha fazla yeni özelliğe sahip (her ne kadar sizin için gereksiz olsa da) daha ağır bir tasarıma sahip. Ayrıca modern sistemler için tasarlanmış olması işin cabası.

Manuel yaparsanız, siz açmadıkça açılmıyor. Sistemimi güvenlik güncellemeleri yayınlanmadıkça kasti olarak update kapalı kullanıyordum. T3200 işlemcili olandan bahsediyorum :)
Ne? Bir özellik niye kassın? Arka planda çalışırsa, gereksiz şekilde, anladın mı ne demek istediğimi? Mesela telemetry, Windows 10'un ajan uygulaması, yeni özellik veee arka planda çalışıyor.

Arkadaşlar, sistemi iyi olan zaten Windows 10 kullanır. Bu konuda hemfikiriz umarım. Ama konu başlığında eğer desteği kesilmeseydi diyor. Şimdi Windows 7 gayet eski ama kullanışlı bir işletim sistemi. Eski veya zayıf bilgisayarlar için hala kullanılabilir, o zamanın şartlarına göre yapıldığı için sistem kullanımı da düşük. Windows 10 ise yeni ve modern sistemler için yapıldı. Forumda neredeyse her hafta Windows 10 disk kullanımı sorunu veya Windows 10 hızlandırma gibi konular açılıyor. Herkesin bilgisayarı iyi değil maalesef. Ve Windows daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak için telemetrileri kullanıyor. Bundan sorun yok ama telemetriler fazla ve sistemi yavaşlatıyor bir süre sonra. Güncelleme konusuna gelirsek bence Update'i engellemenin tek yolu servisi tamamen silmek. Çünkü siz servislerden kapatsanız dahi bir süre sonra kendiliğinden açılıp güncelleme yapıyor. Çoğu kişinin güncellemeleri kapatma sebebi ne zaten? Sisteme yük bindirdiği için. Sistem iyi olanlara lafım yok zaten.

Kendi yorumum ise Windows 7 sade ve güzel bir işletim sistemiydi? Kontrol sizdeydi. Fakat kullandığım donanım nedeni ile Windows 10'a geçmek zorunda kaldım. Sistemim iyi olduğu için Windows 10'u hızlandırmak gibi bir niyetim yok. Bazı güncellemelerin bilgisayarı bozduğuna şahit oldum ama. Format atma durumunda kaldım birkaç kere. Eğer yeni bir sisteminiz varsa Windows 10u yüklemeniz gerekiyor zaten. Yeni donanımları Windows 7 düzgün kullanamıyor.

Asıl soru şu: Niye isteyen bunları kapatamıyor? (Kolay bir şekilde)
Ne? Bir özellik niye kassın? Arka planda çalışırsa, gereksiz şekilde, anladın mı ne demek istediğimi? Mesela telemetry, Windows 10'un ajan uygulaması, yeni özellik veee arka planda çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı