Windows 10 Watchdog Violation Mavi Ekran Hatası

Piano Sonata

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Emlak
Windows 7 kullanıyordum, format atıp Windows 10'a geçtim. Windows 10'a geçtiğim günden beri her oyun açtığım da yaklaşık 10-20 saniye sonra mavi ekran yiyorum ve bilgisayarıma reset almak zorunda kalıyorum çünkü ekran kilitleniyor. Mavi ekran aldığım zaman alt kısımda ''DPC Watchdog Violation'' yazıyor. Bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun harddiskten kaynaklanabilir olduğu söyledi.2 yıl garantisi bulunan HDD'mi garantiye yolladım ve 240 GB SSD satın aldım.Bu SSD'ye de Windows 10 aynı sürümü kurdular çünkü aynı sürümü gene onlar yüklemişti Windows 10'a formata götürdüğüm zaman.Bu DPC Watchdog Violation hatası Windows 10 Pro'dan kaynaklı olabilir mi? Şuan da Windows 10 1809 sürümünü kullanıyorum. Windows'u güncelledik, Ekran kartı driverlarını söküp tekrar taktık,hatta ekran kartını çıkarmama rağmen gene aynı hatayı aldım. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Minidump mavi ekran dosyası linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
500gb HDD kullanıyordum arızası var diye garantisi olduğu için geri gönderdim.Bu sırada yeni bir 240gb SSD satın aldım ve formatlayıp Win 10 kuruldu içine ama bu hata çıkıyor.Daha önce yoktu.

Scanhealth yaptıktan sonra ''
No component store corruption detected.
The operation completed successfully. '' yazısı çıktı.

Restorehealth yaptıktan sonra ise ''
The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.'' yazısı çıktı hocam.Mavi ekran almadım bunları yaparken. Ses sürücüm bu hatayı verdiriyor olabilir mi?
Ayrıca çoğu yabancı kaynaklara baktım herkes Sata AHCI Controller'i güncelleştirirseniz düzelir diyor fakat bence Sata AHCI yok. Onun yerine Ata Channel ve Standart Çift kanallı PCI IDE Denetleyici var.
Tüm anakart sürücülerini eğer kendi resmi sitesinden kurduysanız, windows update aldıysanız zaten o sürücüler kendiliğinden gelicektir. Onun dışında ekstra (Driver Booster vb...) bir program kullandıysanız bunun yaratacağı imza çakışması nedeniyle de bu arızayı verebilir. Evet dediğim gibi ses sürücüsü bile böyle hatalar verdirebiliyor. Onun dışında şuan bilgim bitti ben size bu kadar yardımcı olabiliyorum. Herşeye rağmen çözülmüyorsa bence sistem geri yükleme veya format yöntemlerine gidilmelidir.

Realtek ağ sürücüsünden kaynaklanıyor. WLAN_Realtek_Win10_64_VER2023408012016 bu sürümü kullanırsan çözüm alacaksın.

Hocam şöyle bir sistemim var, bu dediğini indireyim mi? Doğru mu yani bu sisteme uygun mu?
Realtek ağ sürücüsünden kaynaklanıyor. WLAN_Realtek_Win10_64_VER2023408012016 bu sürümü kullanırsan çözüm alacaksın.

Bende bu şekilde 2 tane çıkıyor.Dediğiniz sürümü buldum sanırım ve indirdim.Kurmadan önce bunları kaldırmam gerekiyor mu ?
Adsız.png

Adsız2.jpg

Çözümü size söyledim, dediklerimi yapmadan çözüme ulaşamayacaksın haberin olsun.

Hocam Realtek güncelledim dediğin gibi .Mavi ekran yemiyorum fakat oyunlar crash veriyor. 2 sürüm önceki güncellemeyi yükledim DDU ile en son gelen güncel driver'ı kaldırdım ama genede olmadı. Şimdi Windows 7 dönüyorum tekrandan. Windows 7 de böyle bir sorunum yoktu ne zaman Windows 10 kurdum bunlar başıma geldi :( Halbuki ne kader güzeldi Windows 10.
İstersen Teamwiever verip bakabilirsin belki bir şeyi atlıyorumdur.

Hocam Realtek güncelledim dediğin gibi .Mavi ekran yemiyorum fakat oyunlar crash veriyor. 2 sürüm önceki güncellemeyi yükledim DDU ile en son gelen güncel driver'ı kaldırdım ama genede olmadı. Şimdi Windows 7 dönüyorum tekrandan. Win 7 de böyle bir sorunum yoktu ne zaman win 10 kurdum bunlar başıma geldi :( Halbuki ne kader güzeldi Win 10
İstersen Teamwiever verip bakabilirsin belki birşeyi atlıyorumdur.
Teamviewer dan önce tam sisteminizi buraya yazarsanız yardımcı olayım. Bazı anakart sürücüleri veya Chipset sürücüleri halen Windows 10 işletim sisteminde problem yaratabiliyor. Ayrıca orjinal olmayan işletim sistemi de problem yaratır bilginize.

Hocam yalnız ben bi driver programı kullanarak sürücülerimi güncellemedim. Easy Driver ile eksik var mı diye baktım ama zaten Windows 10 güncellemesi ile herşey güncellenmiş. BIOS, chipset, ekran kartı ve sizin dediğiniz Realtek sürücüsünü kurdum sadece bu kadar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı