Çözüldü Windows 10 WHEA UNCORRECTABLE ERROR mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Nahri
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 5.986
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Overclock yaptığınızdan dolayı olabilir ya da işlemci güç yetersizliğinden almışsınız galiba.

XEON sistemler böyle sorunlarla karşılaşabiliyor.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Bir şey yazarsanız ilgilenemeyeceğim çünkü az sonra bilgisayarı kapatacağım. Ben sorunu belirttim..

Çözüm
Overclock yaptığınızdan dolayı olabilir ya da işlemci güç yetersizliğinden almışsınız galiba.

XEON sistemler böyle sorunlarla karşılaşabiliyor.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Bir şey yazarsanız ilgilenemeyeceğim çünkü az sonra bilgisayarı kapatacağım. Ben sorunu belirttim..
Teşekkür ederim, evet overclock yaptım. Overclock seviyesini düşürmeyi deneyeceğim.

Eski ayarlarına getirin o zaman. Overclock yapınca mavi ekran alıyorsunuz. Ben şu an telefondan müsaitim.
Açıkcası 1 yıldan uzun süredir overclocklu kullanıyorum.
20210109_222211.jpg

Overclock ekranı bu şekilde, 3.16GHz olacak şekilde overclock yapmışım. RAM'ler overclock a müsait olmadığı için "Multiplier" değerini 8 yapıp 1328MHz'ye denk gelmesini sağladım. Windows programlarında RAM'lere baktığımda ortalama 1328MHz'ye denk geliyor fakat aşağıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz üzere "System Memory Speed" değeri 1066MHz görünüyor.
1.jpg

20210109_222239.jpg

Bu üstteki fotoğraf ise ilk attığım Processor Overrides'e tıkladığımda gelen ekran. Burada "Low Power" seçiliydi üsttekini seçtim overclock yaptığım zaman.
20210109_222250.jpg

Bu ise RAM konfigürasyon yeri, dediğim gibi 8 yaptım. Otomatik seçiliydi. RAM voltajı olarak 1.5'in dışında 1.6 ve 1.65 var fakat seçersem sapıtıyor.
Ekran görüntüsü 2021-01-09 224537.jpg

MSI Afterburner'da ise bu şekilde gözüküyor. Güç seçeneği olarak da "Nihai Performans" seçili.
Tüm detaylarıyla attım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
1.6V üstüne çıkma.
Hem neden OC yaptığını anlamış değilim. RAM frekansını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur.
Şu anki işlemci değerlerin fena değil gibi.
RAM frekansını arttıracağım diye CL değerleriyle oynama.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı