Windows 10 "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" Hatası

Belleklere test yapın ve Kaspersky'yi güncelleyin.

Belleklere test yapın ve Kaspersky'yi güncelleyin.

Windows'un kendi üzerindeki Bellek Tanılama testini yaptım, herhangi bir problem bulmadı.
Memtest86 ile test etmedim, birazdan onu da yapacağım.
Kaspersky güncel.

Memtest bitti mi, sonuçları nedir?

Evet bitti herhangi bir sorun bulunmadı, 2 farklı 4x4 RAM setiyle denedim ikisinde de aynı hatayı alıyordum zaten.
BIOS'tan İşlemci ve RAM'lere Overclock yapınca sorun ortadan kalktı, 6-7 saattir bir hata almıyorum.
Sanırım voltajlarla alakalı bir sorun var, şaşırtan şey sistemimde Seasonic Prime 1000W 80+ Gold kullanıyor olmam, herhalde artık ölüyor kendisi yavaş yavaş, emin değilim.

+ WinDbg ile dump dosyalarına baktığım zaman oluşturulan 7 dosyanın 6'sının kaynağı GenuineIntel.sys

Sürücülerle alakalıda bir sorun olabilir diye düşünüyordum ancak sorunun kaynağını tam olarak bulabilmiş değilim, overclock sonrası sistem stabilleşti.

WinDbg ile dump dosyalarına baktığım zaman oluşturulan 7 dosyanın 6'sının kaynağı GenuineIntel.sys
Buraya sadece 1 tanesini atmışsınız ama. Bahsettiğiniz sorun işlemci kaynaklı. Atmadıklarınızı atın bakayım.

Buraya sadece 1 tanesini atmışsınız ama. Bahsettiğiniz sorun işlemci kaynaklı. Atmadıklarınızı atın bakayım.

Atmadıklarımın hepsinde ''GenuineIntel.sys" kaynaklı olduğu yazıyordu, sadece hash değerleri farklıydı. Dump dosyalarını sildim daha sonra bir sorun yaşamayınca. Tekrar oluşursa konuya cevap olarak eklerim.
İşlemci ile alakalı bir sorun olabileceğini düşünmedim hiç, Stock değerlerdeyken sorun olupta overclock yapınca bir sorun yaşamıyor olmam enteresan geldi, Genelde tam tersi olur.
Bu Chipset ile ilgili sorunlara işaret edebiliyor. Ya da yetersiz işlemci soğutmasına.

Chipseti nasıl kontrol edeceğim bilmiyorum açıkcası, şuan için bir sorun gözükmüyor.
İşlemcim üzerinde Thermaltake Water 3.0 var, CoreTemp ile kontrol ettiğim zaman bir sorun görmüyorum, Maksimum 72C'' çıkıyor Prime95 1 saatlik stress testinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı