Windows 10 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Çağrı Merkezi Şefi
Profil Kapağı
1522413149
RAM
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3600mhz CL18 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
1x 970 Evo Plus 500 GB + 1x 970 Evo Plus 250 GB +"
Ekran kartı
Evga GTX 1070 FTW
Anakart
MAG B550 TOMAHAWK
İşlemci
R5 3600
Yaklaşık son 1 aydır WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyorum geçen 3 Mart'ta cihazı formatladım bir süre sorun yoktu fakat şimdi yine aynı hatayı almaya başladım cihazda benchmarklar atıyorum stress testine sokuyorum sıkıntı yok fakat durduk yere bazen bu hatayı veriyor. Cihaz herhangi bir minidump dosyasıda oluşturmuyor sadece olay görüntüleyicisinde hata Kernel Power vs distributed com turuncu hataları vs var. Bir türlü çözemedim parça kaynaklı bir sorun olma ihtimali değil gibi. RAM'deki XMP'yi CPU'daki Game Boost'u da kaldırsam yine aynı değişen bir şey olmuyor. Ekstra önerisi olan var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnşallah yardımcı olur.

Bunların hepsini yaptım işe yaramadılar daha öncesinde bir hata ile de karşılaşmadım bunlarda.

Çünkü bu hata öyle çözülmez.

Dump dosyası alınamıyorsa bu hatanın genel başlıklarından yürüyelim.

Sistemde OC veya UV varsa bunları kaldırın.

Chipset sürücünüz güncel değilse verdiğim linkten en güncelini kurun.

Bunlara rağmen hata alınıyorsa NVMe SSD ile çakışma yapabildiğinden de bu hata alınabilir.
NVMe diskinize bir tarama yapın.

HD Tune ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın.

Eğer hala daha hata alınırsa işlemci, anakart ya da PSU birimlerine odaklanmamız gerekecek.

İşlemci ve RAM'deki xpm ve Boost'ları kapatmama rağmen sorun devam etti. Chipset ile alakalı her şey güncel BIOS dahi son sürüm sistemde bağlı olan 970 EVO Plus 500 GB + 970 EVO Plus 250 GB + 850 Pro 256 GB ve 1 TB HDD disklerin hiçbirinde sorun yok hepsini defalarca tarattım bunun dışında geriye sadece işlemci, anakart ve PSU kalıyor konu hakkında işlemciyi stres testine soktuğumda veya 3D markta hiçbir sorunla karşılaşmıyorum olur olmadık yerlerde bu hatayı veriyor.

Sistemde OCCT yüklü fakat PSU testi yapmadım konu hakkında mesaim bittikten sonra deneyeceğim eğer PSU'da sorun çıkmazsa mining sistemimde AM4 sistem var oradaki işlemci ve anakartı bendekiler değiştirip test edeceğim duruma göre tekrar buraya son durumu not düşeceğim.

Güzel kardeşim Windows'un korsansa yapabilir değilse bile yeniden format at bir dene ayrıca RAM'lerini çıkar BIOS pilini eskiyse yenile RAM'lerin altın kısmını pamuklu bir bezle iyice sil RAM yuvalarının üstünü iyice üfle tozunu al sonra bir dene.

Uzun süreli bir teste tabii tuttum fakat bir hata veya ters bir şey ile karşılaşmadım CPU Max 80 GPU Max 70 oluyor.

Windows korsan değil orijinal lisanslı BIOS pilinin eskidiğini sanmıyorum ama kontrol ederim RAM'lerin ve slotun tozunu aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…