Windows 10 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Çağrı Merkezi Şefi
Profil Kapağı
1522413149
RAM
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3600mhz CL18 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
1x 970 Evo Plus 500 GB + 1x 970 Evo Plus 250 GB +"
Ekran kartı
Evga GTX 1070 FTW
Anakart
MAG B550 TOMAHAWK
İşlemci
R5 3600
Yaklaşık son 1 aydır WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyorum geçen 3 Mart'ta cihazı formatladım bir süre sorun yoktu fakat şimdi yine aynı hatayı almaya başladım cihazda benchmarklar atıyorum stress testine sokuyorum sıkıntı yok fakat durduk yere bazen bu hatayı veriyor. Cihaz herhangi bir minidump dosyasıda oluşturmuyor sadece olay görüntüleyicisinde hata Kernel Power vs distributed com turuncu hataları vs var. Bir türlü çözemedim parça kaynaklı bir sorun olma ihtimali değil gibi. RAM'deki XMP'yi CPU'daki Game Boost'u da kaldırsam yine aynı değişen bir şey olmuyor. Ekstra önerisi olan var mı?

Bildiğim kadarıyla AMD'in eski model bazı işlemcilerinde Windows10-11 uyumsuzluk yaşıyor, ama sen sfc/scannow CMD'ye yönetici olarak yaz sistemi tarat varsa bozuk dosyalar tamir eder, güncellemelerini yap Windows'un SFC taramasından sonra CMD'ye bunu yaz kopyala/
DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth sonrasında şu komutu DISM /online /cleanup-ımage /scanhealth
CMD'yi yönetici olarak açmayı ihmal etme.

Belirtmiş olduğunuz kodların hepsini fazlasıyla denedim hiçbir işe yaramadılar ne yazik ki konu hakkında gün içerisinde 3600ü uzun süreli bir stres testine sokmayı düşünüyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mining sistemdeki R3 1200 kasamda iken mavi ekran yedim RAM'lerden şüphelendim biraz R5 3600 mining sistemde aralıksız teste rağmen mavi ekran vermedi mining sisteme taktığım 3600ü geri kasama takarak mining sistem üzerindeki RAM'ler ile kasamdaki RAM'leri değiştirdim bu sefer bu şekilde biraz takip edeceğim Memtest vb testlerin hiçbirinde RAM'lerde sorun görülmemişti ama bakalım takip ediyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uzun bir süre mavi ekran almadım fakat aralıklarla özellikle son zamanlarda mavi ekran almaya tekrar başladım cihazım devamlı olarak açık arkada BlueStacks ve Java ile çalışan birkaç programım var güncel minidump dosyaları ektedir kontrol edebilecek var mı?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mavi ekran alma sorunum devam ediyor özellikle son zamanlarda IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası almaktayım konu hakkında yardımcı olabilecek var mı minidump dosyaları üste bulunan klasörde biriktiriyorum oradan güncel tarihli olanları kontrol edebilirsiniz. @Recep Baltaş @Ali Güngör @claus yardımcı olabilirseniz çok sevinirim uzun süredir sorunum düzelmedi sorunu en azından tespit edebilirsek gereken neyse yapacağım işlemciyse işlemci anakarta anakart artık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı