Kalim_x Kilopat Katılım 30 Nisan 2018 Mesajlar 354 Makaleler 2 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #1 Ubuntu 20.04 LTS'i WSL ile Windows 10'da çalıştırıyorum. Sadece terminal olduğu için dil değişikliği nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ubuntu terminalden, İngilizceden Türkçeye dil değişikliği nasıl yapabilirim?
Ubuntu 20.04 LTS'i WSL ile Windows 10'da çalıştırıyorum. Sadece terminal olduğu için dil değişikliği nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ubuntu terminalden, İngilizceden Türkçeye dil değişikliği nasıl yapabilirim?
Çözüm T T TerabyteForever 9 Ocak 2021 Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin.
Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin.
T TerabyteForever Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2017 Mesajlar 6.714 Makaleler 7 Çözümler 59 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #2 export LC_ALL=tr_TR.UTF-8 Bu kodu terminal'e yapıştırmayı deneyin, kalıcı çözüm için de ".bashrc" dosyasını düzenleyin. Artı 0 Eksi
export LC_ALL=tr_TR.UTF-8 Bu kodu terminal'e yapıştırmayı deneyin, kalıcı çözüm için de ".bashrc" dosyasını düzenleyin.
KS KS Kalim_x Kilopat Katılım 30 Nisan 2018 Mesajlar 354 Makaleler 2 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #3 TerabyteForever dedi: export LC_ALL=tr_TR.UTF-8 Bu kodu terminal'e yapıştırmayı deneyin, kalıcı çözüm için de ".bashrc" dosyasını düzenleyin. Genişletmek için tıkla... kod işe yaramadı. ".bashrc" dosyasını nasıl düzenleyebilirim? Artı 0 Eksi
TerabyteForever dedi: export LC_ALL=tr_TR.UTF-8 Bu kodu terminal'e yapıştırmayı deneyin, kalıcı çözüm için de ".bashrc" dosyasını düzenleyin. Genişletmek için tıkla... kod işe yaramadı. ".bashrc" dosyasını nasıl düzenleyebilirim?
T TerabyteForever Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2017 Mesajlar 6.714 Makaleler 7 Çözümler 59 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #4 Şunu yapıştırmayı da deneyin, olmazsa zaten .bashrc'ye kod koymanın anlamı da kalmaz: sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF8 Artı 0 Eksi
Şunu yapıştırmayı da deneyin, olmazsa zaten .bashrc'ye kod koymanın anlamı da kalmaz: sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF8
KS KS Kalim_x Kilopat Katılım 30 Nisan 2018 Mesajlar 354 Makaleler 2 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #5 TerabyteForever dedi: Şunu yapıştırmayı da deneyin, olmazsa zaten .bashrc'ye kod koymanın anlamı da kalmaz: sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF8 Genişletmek için tıkla... Kodu yapıştırdım. Şöyle bir çıktı aldım: *** update-locale: Error: invalid locale settings: LANG=tr_TR.UTF8 Artı 0 Eksi
TerabyteForever dedi: Şunu yapıştırmayı da deneyin, olmazsa zaten .bashrc'ye kod koymanın anlamı da kalmaz: sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF8 Genişletmek için tıkla... Kodu yapıştırdım. Şöyle bir çıktı aldım: *** update-locale: Error: invalid locale settings: LANG=tr_TR.UTF8
T TerabyteForever Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2017 Mesajlar 6.714 Makaleler 7 Çözümler 59 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #6 Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin. Artı 1 Eksi Çözüm
Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin.
KS KS Kalim_x Kilopat Katılım 30 Nisan 2018 Mesajlar 354 Makaleler 2 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #7 TerabyteForever dedi: Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin. Genişletmek için tıkla... Tamamdır. Türkçe şekilde kullanabiliyorum. Teşekkür ederim. TerabyteForever dedi: Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin. Genişletmek için tıkla... Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Kusura bakma. Artı 0 Eksi
TerabyteForever dedi: Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin. Genişletmek için tıkla... Tamamdır. Türkçe şekilde kullanabiliyorum. Teşekkür ederim. TerabyteForever dedi: Sanırım Türkçe dil paketiniz eksik. sudo apt-get install language-pack-tr language-pack-tr-base manpages dedikten sonra tekrar deneyin. Genişletmek için tıkla... Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Kusura bakma.
Kerem00 Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Katılım 11 Mayıs 2018 Mesajlar 7.088 Makaleler 3 Çözümler 152 9 Ocak 2021 #8 Kalim_x dedi: Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Genişletmek için tıkla... Raporlayabilirsin. Artı 0 Eksi
Kalim_x dedi: Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Genişletmek için tıkla... Raporlayabilirsin.
T TerabyteForever Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2017 Mesajlar 6.714 Makaleler 7 Çözümler 59 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #9 Kalim_x dedi: Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Kusura bakma. Genişletmek için tıkla... Rapor edebilirsiniz fakat uğraşmayın lütfen, düşünmeniz yeterli benim için. Artı 0 Eksi
Kalim_x dedi: Yanlışlıkla konu şeklinde açmışım. Soru şeklinde açsaydım çözüm olarak işaretleyecektim. Kusura bakma. Genişletmek için tıkla... Rapor edebilirsiniz fakat uğraşmayın lütfen, düşünmeniz yeterli benim için.
KS KS Kalim_x Kilopat Katılım 30 Nisan 2018 Mesajlar 354 Makaleler 2 Çözümler 2 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Ocak 2021 #10 TerabyteForever dedi: Rapor edebilirsiniz fakat uğraşmayın lütfen, düşünmeniz yeterli benim için. Genişletmek için tıkla... Rapor ettim. Olursa olur. Artı 0 Eksi
TerabyteForever dedi: Rapor edebilirsiniz fakat uğraşmayın lütfen, düşünmeniz yeterli benim için. Genişletmek için tıkla... Rapor ettim. Olursa olur.