Windows 10 yanına Ubuntu kurmak

yuceXx52

Picopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
660
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an Windows 10 yüklü Dual Boot olarak ubuntuyuda kullanmak istiyorum. Olayı biraz biliyorum ama yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bu yüzden emin olmak istedim. Windows 10 üzerinden disk yönetiminden Ubuntu'ya yer ayıracağım. Sonra Rufus ile Ubuntu ISO dosyasını USB'ye yazıp Boot önceliğinden USB diski seçeceğim. Buraya kadar doğru sanırım. Ubuntu kurulumunda Windows'un yanına kur mu diyeceğim yoksa özel seçenekten ayırdığım alana mı kuracağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu linkteki rehbere bakarak kurmuştum daha önce. Sorunuzun cevabı da burada yer alıyor. Windows 10 içine Oracle VM ile Ubuntu sanal makinesi oluşturup da kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum.
 
Ubuntu'nun kurulum ekranında Windows 10 işletim sisteminin yanına kur diye seçecek çıkacaktır zaten, ordan Ubuntu'ya alan ayırabilirsiniz. Bu arada sisteminiz güçlü değilse Ubuntu önermiyorum.
 
Ubuntu'nun kurulum ekranında Windows 10 işletim sisteminin yanına kur diye seçecek çıkacaktır zaten, oradan Ubuntu'ya alan ayırabilirsiniz. Bu arada sisteminiz güçlü değilse Ubuntu önermiyorum.

Pek güçlü bir sistem yok. 4 GB RAM Pentium 3.00 GHz peki sorunsuz kullanabileceğim Linux dağıtımı olarak ne önerirsiniz?
 
Ubuntu'nun kurulum ekranında Windows 10 işletim sisteminin yanına kur diye seçecek çıkacaktır zaten
O seçeneği önermiyorum. Kafasına göre bir şeyler yapıyor, sonradan düzeltmesi uzun sürüyor.

En iyisi Elle seçeneğini seçip manuel yapmak.

Pek güçlü bir sistem yok. 4 GB RAM Pentium 3.00 GHz peki sorunsuz kullanabileceğim Linux dağıtımı olarak ne önerirsiniz?
LXDE ve XFCE masaüstü ortamlarını kullanan herhangi bir Linux dağıtımı sisteminize iyi gider. Ubuntu hem çok buglu, hem ağır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı