Windows 10 yüklenmesi gereken sürücüler

Katılım
13 Temmuz 2019
Mesajlar
17
Birden hiçbir oyunun çevrim içi moduna bağlamamaya başladım. Açıkcası Microsoft Store hiçbir bir uygulamayı doğru dürüst açmıyordu ben de hesabımı tamamen kaldırıp bir deneyeyim dedim, hesabımı kaldırıp tekrar giriş yapmaya çalışınca garip hatalar vermeye başladı. "Bir sorun oluştu 0x801901f4" gibi hatalar falan yani bildiğiniz Microsoft Store düzgün çalımamaya başladı. Açılmıyordu artık tabii ben çözüm aradım bununla ilgili ama 2 gün uğraşmama rağmen bir şey bulamadım. Delirtti beni. Ben de sıfırladım PC'yi aynı sorun devam etti. İşletim sistemini tamemen sildim olmadı çıldırdım artık resmen. Sonra Windows 10 Pro'yu Home çevireyim dedim, tekrar sildim işletim sistemini gene olmadı. 2-3 kere işletim sistemini silip USB'den tekrar yükledim gittikçe battım yani anlayacağınız şu an Windows interneti görmüyor yani şöyle web tarayıcılarda gezebiliyorum fakan internetim Windows'ta yok. Mesela Steam indirdim indirme aşaması bitti bilgisayara güncelleniyor derken Steam güncelleme için çevrim içi olmalıdır falan diyor. Bir de aygıt yöneticisinde bazı sorunlar var kod 28 falan diyor bazı driverlar yüklememi istiyor ama hiçbirini bulamadım. Allah rızası için yardım edin ya kafayı yedim bir haftadır battıkça battım resmen. İstediği driverların kodlarını yazacağım:

ACPI\AMDIF030
PCI\VEN_10DE&DEV_1ADB&REV_A1
PCI\VEN_1022&DEV_148A&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_1485&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_1485&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_790B&REV_61

Bana gereken driverların kodları bunlar.
 
Windows'ta yaşadığın internet sorunuyla ilgili ağ sürücülerini kaldırıp tekrardan kurabilirsin. Veya hiç olmazsa düzgünce bir Windows 10 format flashdiski oluşturup temiz bir şekilde Windows 10 kurabilirsin, Windows içerisinden sıfırlama yapmayı önermiyorum. Bunun dışında gereken donanım kimliklerini verdiğin aygıtlar için sürücüleri aşağıya bıraktım.

Aşağıdaki linke girip Windows 10 64-bit başlığı altından AMD Chipset Drivers yazanı indir ve çalıştırarak kurulumu başlat. Kurulum esnasında tüm seçenekler tikli bir şekilde kurulumu yap. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Aşağıdaki linke girip HEMEN İNDİR butonuna basarak sürücüyü indir ve çalıştırarak kurulumu başlat. Kurulum esnasında hızlı veya özel kurulum soracaktır, oradan özeli seçip tüm seçenekler işaretli bir şekilde kurulumu yap. Bunun dışında GeForce Experience kurulmasıyla ilgili soru sorabilir, orası sana kalmış.
Masaüstü için: Geforce Driver Results | NVIDIA
Laptoplar için: Geforce Driver Results | NVIDIA
 
Son düzenleme:
Sistem özelliklerin nedir? Laptop kullanıyorsan laptopun modeli nedir?
GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
AMD RYZEN 5 3500X MPK 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
sil tekrar indir demişsinde çok anlamadığım için yanlış silerim diye oynamadım
 
Buradan Win10 Auto Installation Program olanı indirip kurulum yapmayı dene bakalım.
onar ve değiştir seçeneği var hangisini seçeyim
denedim olmadı sorun devam ediyor
windows update güncellemeye çaılışıyorum internet bağlantınızı kontrol edin diyor steam güncellenmiyor kritik hata internet bağlantınızı kontrol edin falan diyor epic games inmiyor :(
 
Son düzenleme:
Aygıt yöneticisinden Realtek PCIe GbE Family Controller'a sağ tıklayıp cihazı kaldır de. Denetim masasında da Realtek Ethernet Controller Driver varsa kaldır. Bunları yaptıktan sonra verdiğim linkten indirdiğin sürücüyü tekrar kur.
 
Yazdıklarım dışında aklıma pek bir şey gelmiyor.

Senin yerinde olsam yapacağım şeyler şunlar olurdu:
1- Format flashdiskini düzgün bir şekilde (Rufus'tan GPT+NTFS seçerek) tekrardan oluşturup format atmak. Format atarken de Windows'un kurulu olduğu diske ait tüm bölümleri silip tekrar oluşturmak.
2- Yeni Windows'u kurduktan sonra sorun hala devam ederse bilgisayara telefon interneti veya Wi-Fi kartı gibi şeyler bağlayıp test etmek.
3- Telefonun interneti veya Wi-Fi kartı olumlu sonuç verirse bilgisayara yeni bir ethernet kartı satın almak. Olumsuz bir sonuç verirse de aklıma bir şey gelmiyor maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı