Windows 10 Yüklerken Mavi Ekran - ACPI_BIOS_ERROR

Masea

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben geçen hafta İtopya mağazasından bilgisayar siparişi verdim. Dün bilgisayarım elime ulaştı. Sonra Windows 10 yüklemek için USB flashıma Windows 10 indirdim Media Creation Tool ile. Sorun şu ki, BIOS'tan UEFI ile USB bootla diyorum; ASUS logosu geliyor, ardından -bazenleri- Windows 10 logosu geliyor, altta yüklenme ikonu dönecek gibi yapıyor, tam yarım saniye sonra mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatasında "ACPI_BIOS_ERROR" diye bir "stop code" veriyor bana. Aynı zamanda mavi ekranda Windows'un bana stop code'ları için özel yaptığı linki de veriyor fakat link çalışmıyor.

İtopya ile iletişime geçtim, bana RAM'in yerini değiştir dediler. Yaptım fakat sonuç aynı. Şu an onlarla hâlâ iletişimdeyim ve RAM'imimin sorunlu olduğu kanaatindeler.

Aldığım sistemin linki için tıklayın (Sadece SSD'im farklı, o da Toshiba TR200 480 GB)

Birkaç kişiye daha başvurdum bana ISO dosyasını indirip Rufus yazılımıyla USB'ne yazdır dediler. Onu da denedim ve sonuç aynı. Bu arada evet, BIOS'u da güncellemiş bulunmaktayım.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
RAM'i test edin isterseniz:

RAM testini az önce tamamladım. Herhangi bir hata çıkmadı. Sorunun neyden kaynaklandığını öğrenebilmem için başka önerebileceğiniz bir şey var mı?

Not: Mağazaya tekrar komple kasa ile gitmek yerine sadece hatasının olduğunu bildiğim bir bileşenle gitmek ulaşımımı rahatlatacaktır.
Bugün mağazalarına giderek sorunu düzeltiler. Sıkıntı anakarttaymış.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı