Windows 10, Zaman İçinde Windows 7’nin Yerini Alabilir

Windows 10'da iyi performans vermeyen bir bilgisayarda tercih etmek mantıklı olur mu diye cevap aradım.
Bir şey anlamadım dediğinden.
Bir sürü de Linux dağıtımı var, çoğu kişi en hızlısını bulmak için deniyor. Lütfen konuyu dağıtmayalım :)
Doğru üstad. Bomba atma bir daha böyle :D.
Yine de genel olarak bütün dağıtımlar Windows'tan hızlı.
Uzun zamandır kullandığım için Windows çok yavaş, hantal geliyor. Kullanım olarakta alışımışım klavyeye, istediğim kısayolu yapabiliyorum. Süper, süper.

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar Atlas OS falan öneriyorsunuz da ben çoğunu kullandım denedim hepsi çöp bana göre. Özellikle Atlas hiç fark etmedi benim sistemde. Aksine RAM kullanımı da yüksekti saçma şekilde. Bir kez daha anladım ki her sistem de her Custom ISO aynı performansı vermiyor. Bunu yazan çok görüyordum haklılarmış. Tek performans aldığım sistem RekOS 1709'du. Aşırı hızlıydı o sistem. Custom ISO'lara güvenmedim için mecburen MSDN 1607 sürümünü kurdum bu da akıyor ve çok stabil. Sanırım 1511, 1607 ve 1709 sürümleri en iyi sürümler.

Ya arkadaşlar Atlas OS falan öneriyorsunuz da ben çoğunu kullandım denedim hepsi çöp bana göre. Özellikle Atlas hiç fark etmedi benim sistemde. Aksine RAM kullanımı da yüksekti saçma şekilde. Bir kez daha anladım ki her sistem de her Custom ISO aynı performansı vermiyor. Bunu yazan çok görüyordum haklılarmış. Tek performans aldığım sistem RekOS 1709'du. Aşırı hızlıydı o sistem. Custom ISO'lara güvenmedim için mecburen MSDN 1607 sürümünü kurdum bu da akıyor ve çok stabil. Sanırım 1511, 1607 ve 1709 sürümleri en iyi sürümler.
Yeni sürümünü denemedim ama AtlasOS'da bazı uygulamar açılmıyordu. Office, AMD ayarları falan.

Desteğinin kesilmesi kısmında "Plan değişmezse" kısmında umarım daha da geriye çekme ihtimali yoktur. Öyle yaparsa Microsoft, çok değişik ve yabancı gelmesine rağmen Linux geçerim direkt olarak. Bir daha da Microsoft'un en ufak ürününü kullanmam.

Windows 10, Windows istemci ailesinde en çok kullanılan ve en erken benimsenen 3.işletim sistemi olabilir (Diğerleri Windows XP ve Windows 7). Bunun başlıca sebepleri var ve bu güçlü sebepler Windows 10'u çıkışından 3 yıl sonra en çok kullanılan işletim sistemi yaptı. Peki aynı başarıyı Windows 11 neden yakalayamadı?

Windows 11'in yetersizliğinin belli başlı sebepler var, bunların çoğunda haklılık payı olsa da bazılarında da yetersiz bilgi birikiminden kaynaklanıyor. Örnek olarak kullanımı basitleştirmek için üretkenliği güçlendiren ve birçok kullanıcının kullandığı özellikleri kaldırmak ya da devre dışı bırakmak, eski arayüzün kullanılmasına izin vermemek ( Bu, Windows 10 2022 Güncelleştirmesini çalıştıran bir cihazın Windows 8.1 arayüzünü yükleme yeteneğine sahip bir kayıt defteri girdisi barındırdığı anlamına gelmez, bu RTM sürümünde yer alan bir yetenekti ve daha sonra kaldırıldı.), sistem gereksinimlerini yükseltmek (Bura da bahsedilen, Windows 11'i hatasız ve kararsızlık sorunu yaşamadan çalıştırma yeteneğine sahip cihazların Microsoft tarafından uygun görülmemesi) gibi kusurlar Windows 11'i selefisi kadar hızlı benimsenen bir işletim sistemi yapamadı. Aynı zamanda önce ki projenin başarısı da Windows 11'in benimsenme hızını azalttı.

Bazı inanışların aksine Windows 11, Windows 10'un piyasaya sürülmesinden sonra çalışması başlanılan bir istemci sürümü değildir ("6 yıl sonra Windows 10'dan sonra Microsoft bunun mu yaptı?" sorusuna atıfta bulunarak). Windows 11'in gelişimi, duyurulmasından 6 ay önce yani Ocak 2021'de başlanıldı ve Mart 2021 yılında Windows 10X'in iptali ile hızlandırıldı, en sonunda test kullanıcıların kullanabildiği yapı Haziran 2021'de yayınlandı.

Öte yandan Windows 11, Windows istemci ailesinde "Windows 10" ismini tekrardan kullanan ilk istemci sürümü olmuştur. Buda onu Windows 10'un yeniden tasarlanan bir sürümü yapar.

Her şey bir yana, Windows pazar paylarının düşüşte olduğunu ve Microsoft gelir kaynaklarının sunucular ağırlıklı olduğu görülen bir gerçek. Bunda ki sebepler zaten belli ve düzeltilmesi için hamle yapılması gerekiyor. Kendi düşünceme göre yakında çıkması beklenen Windows NV'nin daha az deneyim sunan bir sürümü (Daha önce ki istemci sürümlerinde olduğu gibi adlandırılması "Windows NV Basic" gibi ve Windows 10S ya da Windows 11 SE'nin bir adım üstü) yapılabilir ve bu sürüm, Windows 11 sonrası belirlenen uyumsuz cihazlar için kullanılabilir. Başka yönden bakılırsa pazar payı, Microsoft lehine zor çevrilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı