Windows 10'a 8 kurulamıyor

unused

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Eski laptopum için bir SSD satın aldım. Bilgisayardan Microsoft'un aracı ile Windows 10 kurulum diski oluşturdum ve laptopa Windows'u kurmaya çalıştım. Dosyalar kopyalanıyorda %0 da takılıyor. Farklı bir flash belleğe sıfırdan yazmayı denedim. Yine aynı sonuç. Bilgisayarın piyasaya sürüldüğü işletim sistemi olan Windows 8.1'i Microsoft'un sitesinden indirerek Rufus ile yazıp da denedim. Yine sonuç aynı. %0'ı geçmiyor. UEFI olarak kde neon kurmayı denedim. Bazen açılıyor bazen Toshiba logosunda kalıyor sistem. CSM olarak kurmayı denediğimde kde neon ve Windows 7 hiçbir sorun çıkarmazken Windows 10 ve 8 kurulumu %0'da kalmaya devam ediyor. BIOS'u sıfırladım, bataryayı ve şarjı çıkartım bekledim. RAM'i silgi ile temizledim. Fanlarını temizledim. HDD'ye kurmayı denedim hepsinde sonuç aynı...

Toshiba Satellite C50-B-15U.
4 GB DDR3 RAM.
Pentium N3540.
Intel HD Graphics

Son düzenleyen: Moderatör:
Flash bellek değiştirip deneyin.

Dediğim gibi, flash bellek değiştirdim birkaç defa. Hepsine sıfırdan yazdım Windows'u. Sonuç aynı.

Demek ki HDD'de problem var.

HDD ve SSD fark etmiyor, ikisinde de aynı problem var.

Anakartınızın BIOS ayarlarından secure bölümünde Secure Boot Control gibi ayar olacak bulup o ayarı kapatın/disabled yapıp deneyin.

Secure Boot zaten devre dışı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı