Windows 10'a Geçiş

BY-Gurgen

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Grafiker - Web Tasarımcı
Herkese merhaba.

Bir süredir Windows 10'a geçmeyi düşünüyordum ama pek uğraşmak istemedim açıkçası. Daha sonra orijinal Windows 8.1 ile gelen bir Laptop satın aldım. Birkaç gündür Windows 10'a geçmek için hazırlık yapıyorum. Technopat YouTube kanalında paylaşılan anlatım videolarındaki linklerden Rufus, Windows 10 vb. her şeyi tamamladım. Şuanda bir tek belleğe yazıp, yükseltmek kaldı.

Çok fazla program kullanıyorum. Ve hepsi oldukça kurulum yönünden uğraştıran programlar, keza oyunlar da öyle. O yüzden yükseltme yapmayı düşünüyorum. Şöyle bir sıkıntı var: Windows 10'a geçtikten sonra Windows 8.1 ürün anahtarımı girmem gerek. Peki ben ürün anahtarımı nasıl öğrenebilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

2 kasım ve ya kasım ayı ilk haftasında Windows 10'a gelecek ilk yükseltme yapısıyla beraber eski ürün anahtarınızı girip sistemi etkinleştirebileceksiniz. Şu anda Windows içinden yükseltme yapmanız ve ya ön izleme yapısını temiz kurulum yapıp eski ürün anahtarını girmeniz lazım.

Bilgisayarım sağ tık özellikler ürün anahtarı yazıyor.
Yanlış bilgi vermişsiniz. Özelliklerde yazan ürün anahtarı değil ürün kimliği.

Ürün anahtarınız bilgisayarın altında yazılı duruyor olabilir. BIOS üzerine gömülü olabilir. Produkey gibi bir programla kolaylıkla ürün anahtarınıza ulaşabilirsiniz. Tabi bu programı Windows 8.1 üzerinden çalıştırmanız lazım.

2 kasım ve ya kasım ayı ilk haftasında Windows 10'a gelecek ilk yükseltme yapısıyla beraber eski ürün anahtarınızı girip sistemi etkinleştirebileceksiniz. Şu anda Windows içinden yükseltme yapmanız ve ya ön izleme yapısını temiz kurulum yapıp eski ürün anahtarını girmeniz lazım.

Ürün anahtarınız bilgisayarın altında yazılı duruyor olabilir. BIOS üzerine gömülü olabilir. Produkey gibi bir programla kolaylıkla ürün anahtarınıza ulaşabilirsiniz. Tabi bu programı Windows 8.1 üzerinden çalıştırmanız lazım.
Biran dalgınlığıma gelmiş. :) Ürün kimliği anahtar olarak karıştırdım.

Tekrar merhaba. Ceza aldığım için yanıtlarınızı gördüğüm halde cevap veremedim, kusura bakmayın. Baştan başlayayım şöyle:

Bilgisayarım sağ tık özellikler ürün anahtarı yazıyor.

Cevap bu kadar basit olsaydı zaten sorma ihtiyacı duymazdım :)

Konuyu açtıktan sonra cevapları beklemeden açılan konular arasından denk geldim bu konuya. Bahsettiğiniz programın kullanımı da anlatılıyordu konuda. İndirdim ve anahtarı buldum ama anahtarı Windows 10 kabul etmiyor şimdi de. Galiba konuyu düzenleyemiyoruz, o yüzden mecburen yeni konu açacağım bununla ilgili. Çok teşekkürler.

Tekrar merhaba. Ceza aldığım için yanıtlarınızı gördüğüm halde cevap veremedim, kusura bakmayın. Baştan başlayayım şöyle:

Cevap bu kadar basit olsaydı zaten sorma ihtiyacı duymazdım :)

Konuyu açtıktan sonra cevapları beklemeden açılan konular arasından denk geldim bu konuya. Bahsettiğiniz programın kullanımı da anlatılıyordu konuda. İndirdim ve anahtarı buldum ama anahtarı Windows 10 kabul etmiyor şimdi de. Galiba konuyu düzenleyemiyoruz, o yüzden mecburen yeni konu açacağım bununla ilgili. Çok teşekkürler.
Windows 10 TH2 güncellemesi ile beraber ürün anahtarı girebilirsiniz. TH2 güncellemesinin stabil hali daha piyasaya sürülmedi. Kasım ayında sürülmesi bekleniyor.

Windows 10 TH2 güncellemesi ile beraber ürün anahtarı girebilirsiniz. TH2 güncellemesinin stabil hali daha piyasaya sürülmedi. Kasım ayında sürülmesi bekleniyor.

Başka bir çözüm bulunamazsa mecburen bekleyeceğiz, yapacak pek bir şey yok :) Tekrar teşekkürler ilginiz için.

Neden yükseltme yoluyla geçiş yapmıyorsunuz. Temiz yükseltme de yapma şansınız var. Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile kurulum yapabilirsiniz. Kurulumu Windows 8.1 içerisinden başlatmalısınız.

Yükseltme yoluyla geçiş yaptım bile. 2 Gündür kullanıyorum. Dediğiniz gibi Windows 8.1 içerisinden başlattım ve yaklaşık 3-4 saatlik bir işlemden sonra tamamlandı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı