Windows 10'a Geçmek Performans Artışı Sağlar Mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AKINCIBEY

Hectopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarda DX 12 desteği yok. Windows 10'a geçsem 8.1'e göre performansta bit fark yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki sağlar. Fakat şimdi ben sağlar deyince sen hemen oyunlarda 10 FPS artış falan bekleyeceksin. Direkt olmaz o. Zamanla güncel sürücüler ve güncel işletim sistemi ile bilgisayarın daha akıcı olur. Ayrıca ilerideki sürücüler ile oyunlarda FPS artışı sağlarsın.

Son düzenleme:
Oyunlarda işlemci darboğazın var ise bu azalabilir ve işlemcine binen yük azalabilir.

Oyunlarda işlemci darboğazın var ise bu azalabilir ve işlemcine binen yük azalabilir.
Bunu neye göre söylediğini çok merak ettim doğrusu. Test ettiniz mi? Yoksa bir yerden mi gördünüz? İşletim sistemi değiştirmenin darboğazı geçireceğini sanmıyorum.

Bu biraz bilgisayar bileşenlerinin birbiriyle uyumu ile alakalı. Mesela benim işlemci ve RAM'im ne kadar normal performans verse de HDD vasat olduğu için sürekli performans kaybı yaşayıp duruyorum. Windows 8.1 ve 10 harddiske yük bindiriyorlar ve eğer bilgisayarın 8.1'de rahat çalışıyor ise Windows 10'da bi kayıp yaşamayacksın. Hatta belki daha iyi bir performans alabilirsin.

Doctor Who Bey DX12 ile sanal çekirdek GPU ile iletişim kurabilecek mi bir fikriniz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı