Windows 10'a UEFI format atarken mavi ekranda kalıyor

Cyruss1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler.

Windows 10 Rufus ile USB kurdum ve format atacağım. BIOS'a girdikten sonra BIOS ayarlarından USB seçip başlattıktan sonra format kısmı geliyor ancak Windows 10 kurulum yerine sadece resimdeki gibi mavi ekran geliyor ve kapanıyor çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20220613_215312.jpg
    IMG_20220613_215312.jpg
    34,9 KB · Görüntüleme: 192
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Media Creation Tool ile direkt olarak USB'ye kurulum denediniz mi?

hayır dostum direkt rufus ile 8gblık usbnin içine kurulum gerçekleştirip biostan başlatarak yaptım
ancak elimde sadece 8gblık usb var direkt usb kurulum ile yapsam hata alırmıyım? diskte gözüken alan 7.48GB

Hayır dostum direkt Rufus ile 8 GB'lık USB'nin içine kurulum gerçekleştirip BIOS'tan başlatarak yaptım

Kullandığınız ISO dosyasında da problem olabilir. Bazen Rufus'la oluşturulan Partition böyle mavi ekranda bırakıyor. En garantisi Microsoft'un kendi Media Tool'u. ISO dosyası oluşturmadan direk flasha basmak en iyi çözüm.
Ancak elimde sadece 8 GB'lık USB var direkt USB kurulum ile yapsam hata alır mıyım? Diskte gözüken alan 7.48 GB

Sorun yaşamadan kurulum yapabilirsiniz. 4-5 GB bir alan yiyor sadece.

Kullandığınız ISO dosyasında da problem olabilir. Bazen Rufus'la oluşturulan Partition böyle mavi ekranda bırakıyor. En garantisi Microsoft'un kendi Media Tool'u. ISO dosyası oluşturmadan direk flasha basmak en iyi çözüm.
dediğim gibi sadece elimde 8GBLIK USB mevcut diskdede 7.48GB olarak gözüküyor bir sorun olmazsa deniyeceğim

Sorun yaşamadan kurulum yapabilirsiniz. 4-5 GB bir alan yiyor sadece.
Tamamdır teşekkür ederim deniyorum :) iyi günler

Dediğim gibi sadece elimde 8 GB'lik USB mevcut diskdede 7.48 GB olarak gözüküyor bir sorun olmazsa deneyeceğim

Tamamdır teşekkür ederim deniyorum :) iyi günler

Rica ederim iyi günler 🙂

UEFI yüklerken sorun oluyorsa ekran kartında bile sorun olabilir. EFI'siz yükleme yaparken de sorun oluyorsa Memtest yapın RAM'de sorun olabilir. Ya da bunlara hiç bulaşmadan başka bir flash disk kullanın. Dandik flash diskler genelde böyle bir soruna neden oluyor.

UEFI yüklerken sorun oluyorsa ekran kartında bile sorun olabilir. EFI'siz yükleme yaparken de sorun oluyorsa Memtest yapın RAM'de sorun olabilir. Ya da bunlara hiç bulaşmadan başka bir flash disk kullanın. Dandik flash diskler genelde böyle bir soruna neden oluyor.
hocam 32 gb usb denedim ancak yine aynı sorun

Hocam 32 GB USB denedim ancak yine aynı sorun

Başka bir donanımınızda sorun var dediğim gibi SSD niz ya da RAM belleğiniz sorunlu büyük ihtimal. SSD'yi söküp yükleme ekranına giriyor mu bir bakın. Eğer ki yine mavi ekranda kalırsa RAM bellekte sorun vardır. Başka ihtimal veremiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı