Windows 10'a yeniden geçmeli miyim?

4 numara antivirüs ile çözülemez tam olarak çünkü şöyle düşünün sistemin güvenlik güncellemelerini bir kapı olarak düşünün, antivirüsü ise bir kart okuyucu gibi düşünün. Her kartı kabul etmez bunlar şüpheli gördüğü yazılımlardır. Ama eğer kapı olmazsa kart okuyucu ne işe yarar ki herkes içeri girer çıkar :) yüksek çaplı dünyaya yayılan virüsler antivirüs ile mi tamamen sona erdi? Hayır çünkü sistemdeki açıkları antivirüs kapatmaz kart okuyucu bir kapı değildir. Bir bariyer koyamaz oraya. Bu tür şeyler güvenlik güncellemeleri ile düzeltildi sizin kontrolünüz dışında bir durum gerçekleşmemesi için siz bir dosya indirmediğiniz sürece sisteme girmesini engelledi. Her virüs illa bir şey indireceksiniz bulaşacak diye bir garanti yok. Web sitelerinden bile bulaşabilir zararlı JavaScript'ler ile bu mümkün veya ağ üzerinden bile girebilir her gün bir sürü exploit çıkıyor kısacası antivirüs tek başına yeterli olmayacaktır. Günümüzde zaten yeni nesil virüsler fud olarak kodlanıyor. Kolay kolay gözükmüyor. Siz kapı kilidinizi koyun. Yoksa kapısız köyden gelenler doluşur bilgisayarınıza :)
Ha ben 8.1 kullanacağım yapacak bir şey yok derseniz de tam nasıl güvende hissedebilirim diye güvenlik duvarı kurun bağlandığınız siteler ve internet isteyen bazı programlarınız dışında diğer tüm programların ağ giriş çıkışlarını engelleyin. Bir virüs girse bile engelleyecektir bilgi aktaramayacaktır. Haftada 1 tarama yaptırın bilgisayarınıza umarım bir şey olmaz :D benim fikrim bu şekilde iyi sosyaller dilerim.

Güvenlik konusunda banane arkadaş. Haftada bir ya tarama yaparım ya hiçbir şey yapmam.
 
Merhaba arkadaşlar. Benim bir laptopum var. Pek güzel değil açıkçası. 4 GB RAM i3 işlemcisi var. İlk içinde Windows 8 vardı. (Windows 8.1 değil direk 8.) sonra Update ile 8.1 oldu. Sonra dedim ki bunu güncelleyeyim. Windows 10'a yükselttim. Sonra bilgisayarda kasma donma eksik olmadı. SSD olmadığı için de donmalar daha fazlaydı. Şu sıralar 8.1'de geri döndüm ama desteği kesileceği için çok tereddütlüyüm. Siz ne dersiniz?

farklı bir işletim sistemi önereceksiniz Linux önermeyin.
Hocam selam. Herkes al et demiş ama ben şahsen HDD kullanıyorum şu an SSD var. (şehir dışında olduğum için başka PC) HDD her şey güncel şekilde sorunsuz kullanıyorum. Tabii bilgisayara HDD markasına donanımına göre değişir. Windows 10 şu an Windows 11'den bence daha iyi diye düşünüyorum. Windows 11 yeni olduğu içindir. Zamanla geçecektir. Windows 10'u.
 

Geri
Yukarı