Windows 10'da ana hesaptaki her şeyin gizlendiği 2. oturum oluşturulabilir mi?

L9 Yagiz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
R5 5600
Selamlar dostlar. Bilgisayarımda bir oturum var yani şifre girdiğinizde direkt açılan bir oturum. Amacım şu ki birinin işi olduğunda ve evde olmadığımda bilgisayarımı rahatça kullanabilmesi ve benim de rahat etmem. Başka bir oturum oluşturmam, ve oluşturduğum oturumda diğer uygulamaların olmaması, hesapların olmaması mümkün mü? Yani birisi dese ki bilgisayar ile işim var ona bu oturumu açmasını söylesem ve girdiğinde diğer oturumda olan bilgilerin, uygulamaların, hesapların gözükmemesi mümkün mü?

Uygulamalar Program Files'ta olduğu sürece gözükür, AppData içine yazılan uygulamalara erişim sağlayamaz. Kullanıcılar klasöründen şifreli oturum klasörlerine erişmek istendiğinde ise şifre sorar veya yetkiniz yok uyarısı verir.

Selamlar dostlar. Bilgisayarımda bir oturum var yani şifre girdiğinizde direkt açılan bir oturum. Amacım şu ki birinin işi olduğunda ve evde olmadığımda bilgisayarımı rahatça kullanabilmesi ve benim de rahat etmem. Başka bir oturum oluşturmam, ve oluşturduğum oturumda diğer uygulamaların olmaması, hesapların olmaması mümkün mü? Yani birisi dese ki bilgisayar ile işim var ona bu oturumu açmasını söylesem ve girdiğinde diğer oturumda olan bilgilerin, uygulamaların, hesapların gözükmemesi mümkün mü?

Diskinizi 2'ye bölün 800 GB'a 200 GB gibi 1 TB bir disk için 800 GB olanı BitLocker ile sifreleyip 200 GB'a yeni Windows kurun. Birbirinden tamamen bağımsız olurlar. Elbette 2. Windows'u kurmadan yapılabiliyordur ama maalesef ben bilmiyorum.

Evet mümkün. Ancak programlar Kullanıcılar klasörünün altında olmalı. 3. Parti yazılım ile şifrelemek mümkün mü bilmiyorum.
Diskinizi 2'ye bölün 800 GB'a 200 GB gibi 1 TB bir disk için 800 GB olanı BitLocker ile sifreleyip 200 GB'a yeni Windows kurun. Birbirinden tamamen bağımsız olurlar. Elbette 2. Windows'u kurmadan yapılabiliyordur ama maalesef ben bilmiyorum.
Sağ kulağına sol ayağınla uzanmak olur.

Evet mümkün. Ancak programlar Kullanıcılar klasörünün altında olmalı. 3. Parti yazılım ile şifrelemek mümkün mü bilmiyorum.

Elbette 2. Windows'u kurmadan yapılabiliyordur ama maalesef ben bilmiyorum.

Evet zaten belirttim değil mi? Aklıma o an o yöntem geldiği için söyledim. Ayrıca disk BitLocker ile şifrelendiği için daha güvenli. Diyorsanız daha iyi bir yöntem biliyorum, lütfen paylaşın bizde bilelim.

Evet zaten belirttim değil mi? Aklıma o an o yöntem geldiği için söyledim. Ayrıca disk BitLocker ile şifrelendiği için daha güvenli. Diyorsanız daha iyi bir yöntem biliyorum, lütfen paylaşın bizde bilelim.
Bitlocker ile neden şifrelesin dostum. Ne saklıyor ki diski bölüp, ayrı OS kurup, BitLocker ile şifrelesin?

Belirttiğinizi biliyorum, sadece bu yöntemin yapabileceklerimizin nerdeyse en saçması olduğunu belirttim.

BitLocker ile neden şifrelesin dostum. Ne saklıyor ki diski bölüp, ayrı OS kurup, BitLocker ile şifrelesin?

Belirttiğinizi biliyorum, sadece bu yöntemin yapabileceklerimizin neredeyse en saçması olduğunu belirttim.

Hocam bende diyorum ki arkadaş verilerinin gizlenmesini istediğini söyledi değil mi? Eminim ki kullanıcıların birbirini göremediği bir sistem vardır ama hem veri güvenliği açısından daha iyi hem de kendim başka yol bilmiyorum bunu size inat olsun falan diye söylemiyorum gerçekten biliyorsanız başka bir yol arkadaşa yardımcı olabilirsiniz hem "ne saklıyor ki?" diyorsunuz ama kişilerin bilgisayarlarında neler olduğunu bilebilir misiniz? Evet üslubum biraz size karşı sert oldu kusura bakmayın

Hocam bende diyorum ki arkadaş verilerinin gizlenmesini istediğini söyledi değil mi? Eminim ki kullanıcıların birbirini göremediği bir sistem vardır ama hem veri güvenliği açısından daha iyi hem de kendim başka yol bilmiyorum bunu size inat olsun falan diye söylemiyorum gerçekten biliyorsanız başka bir yol arkadaşa yardımcı olabilirsiniz hem "ne saklıyor ki?" diyorsunuz ama kişilerin bilgisayarlarında neler olduğunu bilebilir misiniz? Evet üslubum biraz size karşı sert oldu kusura bakmayın

Mevzu aslında şu ki Discord mesajlarınızı kimsenin görmesini istemezsiniz. Değerlere saygı hususunda biraz eksikliğim var ve inanın Discord mesajlarımı görmek istemezsiniz. Maksat aslında bunu saklamak, diğer bir problem de mailime gelen bildirimler onları da görsünler istemem açıkçası.

O kadar uğraşmaya gerek var mı? Sadece discord mesajlarımı ve maillerimi görmesinler istiyorum.

Mevzu aslında şu ki Discord mesajlarınızı kimsenin görmesini istemezsiniz. Değerlere saygı hususunda biraz eksikliğim var ve inanın Discord mesajlarımı görmek istemezsiniz. Maksat aslında bunu saklamak, diğer bir problem de mailime gelen bildirimler onları da görsünler istemem açıkçası.

O kadar uğraşmaya gerek var mı? Sadece Discord mesajlarımı ve maillerimi görmesinler istiyorum.

Sadece bir şifreleme uygulaması indirip Discord'a girmek için şifre kurun veya her seferinde Discord'dan çıkış yapın. Mail için ise muhtemelen onu da şifreleyebilirsiniz

O kadar uğraşmaya gerek var mı? Sadece discord mesajlarımı ve maillerimi görmesinler istiyorum.
O vakit. Şu adımları uygulayın:
Win + R -> notepad -> CTRL + Shift + ENTER ->
Bash:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost
127.0.0.1    mail.google.com
127.0.0.1    discord.com
127.0.0.1    www.discord.com
127.0.0.1    accounts.google.com
127.0.0.1    google.com
# Diğer eklemek istediğiniz siteleri ekleyin
CTRL + S -> * Tüm dosyalar -> C:\Windows\System32\drivers\etc klasörü içindeki hosts dosyasına kaydedin (uzantısız)
Uygulama olarak engellemek için de:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı