PenguenAdam
Hectopat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
Bir çok kişi CMD ile haşır neşir fakat birçok insanın CMD'nin standart rengi siyah ve beyazdan sıkıldığıda aşikar. Bugünkü rehberimde size nasıl yazı renklerini değiştirebilceğinizi arka planınızı nasıl renkli yapabilceğinizi göstereceğim.
Adım 1:
Windows arama yerine CMD yazıyoruz.
Enter tuşuna basıyoruz ve karşımıza standart ekranımız çıkıyor.
Komut satırına color a yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz.
Gördüğünüz gibi yazılarımız yeşil oldu. Komut satırına herhangi bir renk aktifken tekrar color yazarsak rengimiz standart renge döner.
Böyle iken color help adlı komutu yazıyoruz ve karşımıza bir liste çıkıyor burada ise renk kodları gözüküyor.
Deniyelim.
Gördüğünüz gibi sırada ise arka planı renklendirme var.
Color yazıp rengi sıfırlıyoruz ve komut satırına color ab yazıyoruz.
Şimdide color cb ve color df komutlarını yazıyoruz.
Bu arka planı sayılar ile de değiştirebiliriz bir de onlara bakalım. Ayrıca yazı rengini değiştirmek için color 1 ve color 2 gibi komutlarda yazabiliriz.
Pek gözükmüyor olabilir fakat color 98 yazdım ve gördüğünüz gibi.
Gördüğünüz gibi color 73 yazdım ve böyle oldu.
Sizde böyle komutlar yazarak CMD'de kod yazar iken CMD'nizi renklendirebilirsiniz.
İyi günler.
Adım 1:
Windows arama yerine CMD yazıyoruz.
Enter tuşuna basıyoruz ve karşımıza standart ekranımız çıkıyor.
Komut satırına color a yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz.
Gördüğünüz gibi yazılarımız yeşil oldu. Komut satırına herhangi bir renk aktifken tekrar color yazarsak rengimiz standart renge döner.
Böyle iken color help adlı komutu yazıyoruz ve karşımıza bir liste çıkıyor burada ise renk kodları gözüküyor.
Deniyelim.
Gördüğünüz gibi sırada ise arka planı renklendirme var.
Color yazıp rengi sıfırlıyoruz ve komut satırına color ab yazıyoruz.
Şimdide color cb ve color df komutlarını yazıyoruz.
Bu arka planı sayılar ile de değiştirebiliriz bir de onlara bakalım. Ayrıca yazı rengini değiştirmek için color 1 ve color 2 gibi komutlarda yazabiliriz.
Pek gözükmüyor olabilir fakat color 98 yazdım ve gördüğünüz gibi.
Gördüğünüz gibi color 73 yazdım ve böyle oldu.
Sizde böyle komutlar yazarak CMD'de kod yazar iken CMD'nizi renklendirebilirsiniz.
İyi günler.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: