Windows 10'da dxgkrnl.sys BSoD hatası

RaidenDry

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bu durum yalnızca GTA V oynarken oluyor. Çoğunlukla mavi ekranı görmesem dahi minidump dosyaları oluştuğundan mavi ekran aldığımı varsayıyorum. Sistem yeniden başladığında ben tekrar kapatıp açana kadar harici ekran kartını okumuyor. WinDbg ile dosyalara baktığımda ''dxgkrnl.sys" ile karşılaştım. Başka hiçbir oyunda da olmuyor. SYS dosyalarını doğrulamayı denedim, oyun dosyalarını doğruladım, hatta silip tekrar yükledim. DDU ile hem NVIDIA, hem AMD sürücülerini kaldırıp tekrar kurdum ama hala aynı sorunu almaya devam ediyorum. Ekran kartı sürücüleri ve BIOS da güncel durumda. Delirmek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum.

Windows 10 Home 64 Bit.
AMD Ryzen 5 5600h 3.3 GHz.
NVIDIA RTX 3050 Ti 4 GB.
2x4 DDR4 3200 MHz RAM.

Öncelikle verdiğim linkten paket'i indir kur (Winrar ile klasöre çıkarmalısın) Daha sonra Windows CMD penceresini yönetici olarak çalıştırıp şu iki komutu uygula, sonra bilgisayarına reset atıp dener misin ? Bir de DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü silip baştan kurmalısın.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

sfc /scannow

Son bir şey daha, Diretx 9 sürümünü kurmayı dene tekrardan.

https://www.gezginler.net/indir/i/887/468/

Öncelikle verdiğim linkten paket'i indir kur (Winrar ile klasöre çıkarmalısın) Daha sonra Windows CMD penceresini yönetici olarak çalıştırıp şu iki komutu uygula, sonra bilgisayarına reset atıp dener misin ? Bir de DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü silip baştan kurmalısın.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

sfc /scannow

Son bir şey daha, Diretx 9 sürümünü kurmayı dene tekrardan.

https://www.gezginler.net/indir/i/887/468/

Daha önce sistem dosyalarını doğrulamıştım zaten ama sizin verdiğiniz linkten C++ kurup, aynı taramaları tekrar gerçekleştirdim herhangi bir onarım yapmadı. DDU ile sürücüleri tekrar silip yükledim ama güncel AMD sürücüsü ekranda flickeringe sebep oldu, bu sebepten bir önceki sürüme dönmek durumunda kaldım. DirectX 9 dahil olmak üzere tüm Directx sürücülerini de tekrardan kurdum, sorun hala devam etmekte.
Bir faydası olur mu bilmiyorum ama bu sorun özellikle cutscene girdiğinde yaşanıyor. Daha önce de sadece GTA V'de yaşandığını söylemiştim ama denemek için story mod'a girdiğimde herhangi bir mavi ekran almadım. Sadece GTA V Online'da yaşanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı