Windows 10'da Eski Anahtarlar Direkt Çalışmıyor

Merhabalar, benim PC'yi ilk almamdan kalan bir W7 Home Basic Key'im var, sanırım bu keyle Win 10 Home'ye güncelleme yapabiliyorum, şimdi iso'dan indirdiğim W10 Home a bu keyi girdim kabul etmedi, bu keyle güncelleme yapmamız için ne gerekiyor? W7 Home Basic indirip kurup W10 güncellemesi mi gelecek?
 
Yani Windows sürümü farklı diye program geçirememek nedir ya? İkiside Windows tek farkları Bitlocker falan olması. Harbiden rezillik dediğiniz gibi. 8.1 ile format attım. 4 GB güncelleme yaptım birde üstüne 10'u indirdim. Şimdi driver, oyun, dosya falan uğraşıyorum işte. Birde Pro'ya para vermek zorunda kaldım. Yap işte Embedded'a da yükseltme. Herkesi aynı anda mutlu etmeyi bir başaramadı MS.
Ekleme: Zaten Embedded ile Pro isim ve çok minik farklar dışında aynı değil mi? Embedded'dan Pro'ya geçerken format istemesi daha da saçma. Yeni gördüm. 8.1'den tekrar 10'a dönün demişler. Gülünecek haldeler. BIOS'a gömdüler sorun, sonradan aldık sorun, yükselttik şimdi anahtar yok. Şu key işini bir rayına oturtamadılar.
Bir ekleme daha: Hani internetime üzülmedim. İyiki sabah nitro almışım. En üzüldüğüm şey SSD'nin saçma sapan bir nedenle yorulması. Eskidi zavallı
emoji1.png
Maalesef. İçimi döktüğüm yazı yukarıda. Okuyun.
 
@Tugqan Temiz kurulum yaparken key girme yerini atlayıp masaüstüne geldikten sonra Microsoft'un verdiği keyi girmeyi denediniz mi?
Atla demedim ilk yükleme ekranında anahtar girmemi istedi girdim ve kabul etti sonra Windows 10 kurulduktan sonra lisansın aktifleşmediğini gördüm tekrar girmeyi denedim kabul etmedi.
(Bu problem sadece bende de olmuş olabilir lütfen sizde deneyin sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum.)
 
Son düzenleme:
@Asım Demir @SypeR Microsoft'un verdiği yeni keyler "slmgr.vbs -dlv" komutu ile baktığımda "RETAIL" olarak etkinleştirildiğini söylüyor. Bu keylerin başka bir cihazda kullanılamayacağı söyleniyordu. Keyler Retail olduğuna göre cihazımız çöp olduğu zaman yeni sistemimizde bu lisansı kullanabilir miyiz?
eba7vl.png

Lisans anahtarınızı AIDA64 ile öğrendikten sonra bir yere not edin veya SS alıp çekin. Örneğin siz düz Windows 10 Home sürümünün ISO dosyası ile bu aldığınız keyi kullanarak temiz kurulum yapabilirsiniz.

Dipnot: IE anahtarınız Windows 8.1, Windows 10 anahtarınız rezerve edilen anahtarı gösteriyor.
 
Lisans anahtarınızı AIDA64 ile öğrendikten sonra bir yere not edin veya SS alıp çekin. Örneğin siz düz Windows 10 Home sürümünün ISO dosyası ile bu aldığınız keyi kullanarak temiz kurulum yapabilirsiniz.

Dipnot: IE anahtarınız Windows 8.1, Windows 10 anahtarınız rezerve edilen anahtarı gösteriyor.
Windows 10 anahtarını başka PC'ye Windows 10 kullanırken kullanamıyormuşuz. Sadece kendi PC'mize ait oluyormuş. Zaten kendi PC'mize Windows 10 temiz kurulum yapınca da serial istemiyormuş.
 
Saklanması gereken anahtar Win 7, 8, 8.1 key'idir.
An itibariyle Win 10 için yani yükseltme sonrası verilen anahtar hiç bir halta yaramıyır gibi görünüyor.
 
Bu da çıkarılabilir:
10 ISO'suna ve 10 ISO'su yazılmış disk de bir halta yaramayacak. Bir gün PC açılmaz falan diye kenarda sakladığınız ISO yazılmış diskiniz 7/8/8.1 olsun. Onu kurar, sonra bir daha 10 indirirsiniz. Maalesef yol bu, saçma ve uğraştırıcı.

Ekleme: Anakart değiştireceklere selamlar.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı