Windows 11'e geçmek istiyorum ve bunun için güvenli ön yüklemeyi açmam gerekiyor ama bir türlü açamıyorum, BIOS'tan CSM'yi kapattığımda tekrar BIOS'a atıyor ve disklerden bir şey yapmam gerektiği söyleniyor ama ne yapacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz? Hem Windows 11'e geçemiyorum hem de Valorant da sürekli hata alıyorum, disk ekranını ve ondan sonraki işlem CMD ekranını attım yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, Windows 11'e daha yeni geçtim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Fakat Valorant'ı oynamak istediğimde TPM 2.0 ve/veya Secure Boot'un devre dışı olduğunu söyledi. TPM açık herhangi bir sıkıntı yok kontrol ettim fakat Secure Boot'u kontrol ettiğimde BIOS üzerinde kapalı olduğunu...
BIOS unuzda seçenek var ise mevcut BIOS ayarlarınızı bir profil olarak kaydedin.
Masaüstü PC ise kasada takılı sabit diskleri sökün ve BIOS fabrika ayarlarına yükleyin, kaydetmeden önce CSM yi kapatın, Secure boot'u enabled yapın, Fast boot'u disabled yapın ve kaydedip kapatın. Laptop ise bu işlemleri sabit diskleri sökmeden de yapabilirsiniz.
Sabit diski takıp kontrol edin. Sistem açılmaz ise önceki BIOS ayarlarına dönmeniz veya bazı BIOS ayarları yapmanız gerekebilir.
Arkadaşlar şimdi de MBR diski GPT yapmak istiyorum ama CMD de geçerli önyükleme disk belleği kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez hatasını veriyor nasıl çözebilirim?