Windows 10'da kullanıcı otomatik olarak nasıl logout olur?

Sertaç Binli

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri (IT)
Çalıştığım kurumda kullanılan standalone bilgisayarlar mevcut. Bu standalone bilgisayarlara fiziksel olarak kimse oturum açmıyor. Tanımlı bazı kullanıcılar, kendi kurum bilgisayarlarından uzak bağlantı ile (RDP) bağlantı sağlıyorlar.

Bu standalone bilgisayarlarda bir adet administrator hesabı, bir adet de kullanıcının standart hesabı mevcut.

Administrator hesabı ve dolayısıyla bilgisayarın tüm kontrolü bende. Ancak aşağıdaki durumu bir türlü çözemedim.

Kullanıcı kendi hesabıyla söz konusu bilgisayara RDP ile bağlandıktan sonra, işi bitince sign-out olmadan bağlantısını keserse (RDP penceresini direk kapatırsa), akabinde ben admin hesabıyla bağlanmak istediğimde, bilgisayarda mevcut kullanıcı oturumunun açık olduğunu ve benim admin hesabıyla oturum açamayacağımı belirten bir uyarı alıyorum. Yani admin hesabı kullanıcı hesabını ezmiyor.

Hadi bu normal diyelim. Bu durumda kilit ekranında bilgisayarı restart edeyim ki restart sonrası ben admin hesabıyla oturum açayım, ancak kilit ekranında restart veya shutdown gibi seçenekler yok, yalnızca disconnect seçeneği var. Yani bilgisayara admin hesabıyla login olamadığım gibi, restart veya shutdown da yapamıyorum.

Tek çarem gidip bilgisayarı fiziksel olarak Power düğmesinden basılı tutarak restart etmek oluyor. Evden çalıştığım günler bunu da yapamadığım için oldukça fazla sıkıntı yaşıyorum.

Özetle isteğim şu:
Ya admin hesabı, kullanıcı hesabını ezmeli, yani kullanıcı log-out olmamış olsa bile admin hesabıyla oturum açtığımda, kullanıcı otomatik olarak logout olmalı,
Ya da kilit ekranında disconnect yerine restart, shutdown seçeneklerini görebilmeliyim.

Bu konuda bana destek olabilecek, yol gösterebileceklere şimdiden teşekkürler.

Konuyu hortlatmam gerekecek ama bu konuda desteğe ihtiyacım ciddi şekilde devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı