Windows 10'da rezerve edilmiş 8.1 OEM key kullanılabilir mi?

B777300ER

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

29 Temmuz'da Windows 8.1'den Windows 10'a yükseltme ile geçtim fakat sistemde takılmalar, FPS düşüşleri olunca Windows 10'a temiz format atmaya karar verdim. Windows'un kendi sitesindeki Windows 10 64 bit Pro'yu indirdim ve USB'ye yazdırdım. Fakat yükleme ekranında ürün anahtarımı girince hata veriyor, acaba Windows 8.1'i yükleyip oradan tekrar Windows 10'a mı geçmem gerekiyor?

İkinci sorum: Elimde OEM key var, ileride AM4 anakarta upgrade yapacağım. Ürün anahtarımı taşıyabilir miyim yoksa ürün anahtarı sadece şu anki anakarta mı özel?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce yükseltme yaptığın için, kurulumda ürün anahtarı sorduğunda o ekranı atlama seçeneğini kullanacaksın. Çevrimiçi olduğunda otomatik olarak Windows etkinleşecek, Windows 8.1'e dönmene gerek yok.

Taşıyamazsın. OEM mantığında yeni anakart demek, yeni bir işletim sistemi demektir. Aslında Windows 7/8.1 keyi Retail olsa bile, Windows 10'a yükseltme ile bedava geçenler yeni anakart aldıklarında bu hakkını kaybeder, yeni bir lisans gerekir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı