Yıllardır RAM bug'ı olması. Boşta gözüken RAM aslında boşta değil bekletilen de gösteriliyor bu da performans düşüşüne sebep oluyor. ISLC kullanmaya başladım bazen takılma sorunlarım geçiyor.
Nasıl kimse memnun değil? Memnun olan oldukça fazla insan var (ben dahil). Ben kasmadan takılmadan oynuyorum, sisteminle ilgili sorun olabilir. Suçu işletim sistemine atmayınız.Sanırım microsoft sana para ödüyor bu kadar Windows 10 seviciliği aklıma bunu getirdi. Windows 10'dan kimse memnun değil sen memnun kaldın diye herkes memnun kalacak sorunsuz kullanacak diye bir kaide yok. Windows 7 varken millet Windows 7 türküsü çalıyordu kimse laf söylettirmiyordu eminim sende o kişilerden biriydin ama şimdi gelmiş çer çöp işletim sistemi diyorsun. Çer çöp olan işletim sistemi aslında Windows 10'dur. Adamlar hala stabil yapamadılar sistemi bir ton güncelleme çıkardılar hala aynı durumda. Bir hatayı düzeltiyorlar başka bir hata çıkıyor bir sürü gereksiz yazılımlarını zorunlu yapıyorlar boşta bile 2 - 2.5 GB ram kullanıyor hiç stabil değil Windows 7 ve 8.1'de sorunsuz olarak kasmadan takılmadan oynadığım oyunları Windows 10'da ne hikmetse kasmadan takılmadan oynayamıyorum. Bu seviciliği bırakın artık.
RAM sızıntısı da mevcut bir miktar da olsa. Bazen bir süre sonra Committed RAM kullanımı ilk başta 2.9 GB iken 4 GB'ın üstüne çıkıyor.Yıllardır RAM bug'ı olması. Boşta gözüken RAM aslında boşta değil bekletilen de gösteriliyor bu da performans düşüşüne sebep oluyor. ISLC kullanmaya başladım bazen takılma sorunlarım geçiyor.
Cidden haklısınız ya. Windows 8.1 kadar iyi bir sistem hiç kullanmadım bugüne kadar. Bir kere Metro arayüzü oldukça yenilikçiydi. Hatta sırf bu arayüz yüzünden insanlar Windows 7'de kaldı. Yoksa Windows 8.1 rahatlıkla Windows 7'yi geçerdi.Bir iki ay öncesine kadar windows 10 kullanıyordum saçma sapan güncellemeler getirdiği için windows 8.1 e geçtim oyunlarda daha fazla performans verdiği söylenebilir windows 10 arka planda çok işlemciden yiyordu şimdi 8.1 geçtim kafam rahat öneririm.
Nasıl kimse memnun değil? Memnun olan oldukça fazla insan var (ben dahil). Ben kasmadan takılmadan oynuyorum, sisteminle ilgili sorun olabilir. Suçu işletim sistemine atmayınız.
Windows 10 da çöp değil, 7 de, 8.1 de. Kullanmasını bilmeyip sonra laf atmayı biliyorsunuz.
Kasma ve takılma sorunları aşırı ısınmadan, sürücülerden veya BIOS'tan kaynaklı olabilir. Belki de Sosyal'de konu açsaydınız çözülebilirdi.
Siz tam anlamıyla Windows 7 fanboy'undan başka bir şey değilsiniz, üzgünüm. Direk laf atmak yerine keşke Sosyal'de konu açsaydın.
Ha ama Windows 10 mükemmel mi, değil. Hatta 10'da bazı sorunlar mevcut. Ama Windows 10 çöp de değildir!
RAM sızıntısı da mevcut bir miktar da olsa. Bazen bir süre sonra Committed RAM kullanımı ilk başta 2.9 GB iken 4 GB'ın üstüne çıkıyor.
Bende kendiminkini ekleyeyim ama benimki fazla stock, bir türlü Plank'ı kuramadım ve çok sinir bozucu olmaya başladı ama performansı beklediğimden kat ve kat daha iyi.Çok fazla oyun oynamıyorsan eğer Linux öneririm sana.
İstediğin arayüz ve akıcılığı elde edebilirsin şahsen ben 1.4GB RAM ile bile stabil ve güzel performans alıyorum.
Eki Görüntüle 500384
Hocam benim Ubuntu konuma yaz sana oradan yardımcı olayım.Bende kendiminkini ekleyeyim ama benimki fazla stock, bir türlü Plank'ı kuramadım ve çok sinir bozucu olmaya başladı ama performansı beklediğimden kat ve kat daha iyi.
Eki Görüntüle 500386
Hafta sonunu bekliyorum, Terminal ile biraz uğraşacağım (açıkcası önceliğimde o yoktu, Wine vardı ve onu da kurdum) ve olmazsa yazacağım.Hocam benim Ubuntu konuma yaz sana oradan yardımcı olayım.
Ben tek video ile rahatlıkla kurulumu yaptım.