Windows 10'da sevmediğiniz noktalar nelerdir?

Yıllardır RAM bug'ı olması. Boşta gözüken RAM aslında boşta değil bekletilen de gösteriliyor bu da performans düşüşüne sebep oluyor. ISLC kullanmaya başladım bazen takılma sorunlarım geçiyor.

Hocam o sorunu ben ISLC değil de EmptyStandbyList programını kullanarak çözdüm. Görev zamanlayıcıdan çalıştırıyorsun her 5 dakika da bir ram'i boşaltıyor ben çok memnunum ISLC nedense bende çalışmıyor ram boşaltmıyor. Bir deneyin derim.

Sanırım microsoft sana para ödüyor bu kadar Windows 10 seviciliği aklıma bunu getirdi. Windows 10'dan kimse memnun değil sen memnun kaldın diye herkes memnun kalacak sorunsuz kullanacak diye bir kaide yok. Windows 7 varken millet Windows 7 türküsü çalıyordu kimse laf söylettirmiyordu eminim sende o kişilerden biriydin ama şimdi gelmiş çer çöp işletim sistemi diyorsun. Çer çöp olan işletim sistemi aslında Windows 10'dur. Adamlar hala stabil yapamadılar sistemi bir ton güncelleme çıkardılar hala aynı durumda. Bir hatayı düzeltiyorlar başka bir hata çıkıyor bir sürü gereksiz yazılımlarını zorunlu yapıyorlar boşta bile 2 - 2.5 GB ram kullanıyor hiç stabil değil Windows 7 ve 8.1'de sorunsuz olarak kasmadan takılmadan oynadığım oyunları Windows 10'da ne hikmetse kasmadan takılmadan oynayamıyorum. Bu seviciliği bırakın artık.
Nasıl kimse memnun değil? Memnun olan oldukça fazla insan var (ben dahil). Ben kasmadan takılmadan oynuyorum, sisteminle ilgili sorun olabilir. Suçu işletim sistemine atmayınız.
Windows 10 da çöp değil, 7 de, 8.1 de. Kullanmasını bilmeyip sonra laf atmayı biliyorsunuz.
Kasma ve takılma sorunları aşırı ısınmadan, sürücülerden veya BIOS'tan kaynaklı olabilir. Belki de Sosyal'de konu açsaydınız çözülebilirdi.
Siz tam anlamıyla Windows 7 fanboy'undan başka bir şey değilsiniz, üzgünüm. Direk laf atmak yerine keşke Sosyal'de konu açsaydın.
Ha ama Windows 10 mükemmel mi, değil. Hatta 10'da bazı sorunlar mevcut. Ama Windows 10 çöp de değildir!
Yıllardır RAM bug'ı olması. Boşta gözüken RAM aslında boşta değil bekletilen de gösteriliyor bu da performans düşüşüne sebep oluyor. ISLC kullanmaya başladım bazen takılma sorunlarım geçiyor.
RAM sızıntısı da mevcut bir miktar da olsa. Bazen bir süre sonra Committed RAM kullanımı ilk başta 2.9 GB iken 4 GB'ın üstüne çıkıyor.

Bir iki ay öncesine kadar windows 10 kullanıyordum saçma sapan güncellemeler getirdiği için windows 8.1 e geçtim oyunlarda daha fazla performans verdiği söylenebilir windows 10 arka planda çok işlemciden yiyordu şimdi 8.1 geçtim kafam rahat öneririm.

Bir iki ay öncesine kadar windows 10 kullanıyordum saçma sapan güncellemeler getirdiği için windows 8.1 e geçtim oyunlarda daha fazla performans verdiği söylenebilir windows 10 arka planda çok işlemciden yiyordu şimdi 8.1 geçtim kafam rahat öneririm.
Cidden haklısınız ya. Windows 8.1 kadar iyi bir sistem hiç kullanmadım bugüne kadar. Bir kere Metro arayüzü oldukça yenilikçiydi. Hatta sırf bu arayüz yüzünden insanlar Windows 7'de kaldı. Yoksa Windows 8.1 rahatlıkla Windows 7'yi geçerdi.
Windows 10'dan da iyidir bu arada 8.1. Aslında denesem mi şimdiki sistemde diye düşünüyorum fakat ek bir diskim olmadığı için şimdilik denemiyorum.
Benim gözümde en iyi sistemler;
1. Windows 8.1
2. Windows 7 (10'dan çok az daha iyi)
3. Windows 10/XP (aynı derecede iyiler benim gözümde)

Çok fazla oyun oynamıyorsan eğer Linux öneririm sana.

İstediğin arayüz ve akıcılığı elde edebilirsin şahsen ben 1.4GB RAM ile bile stabil ve güzel performans alıyorum.
Ekran görüntüsü_2020-02-11_13-05-26.png

Ben dediğimi yeniden söyleyeceğim, orta halli ve 2007-2013 yılları arasında çıkan donanımların geneli Windows 7 ile stabil çalışıyor ve @231981 'nin donanımlarına bakarsak dediğim kapıya çıkıyorken @yusuf6554 'nın donanımları daha çok Windows 10 Technical Preview'ın olduğu döneme denk geliyor.
Memnun olup olmama kısmı tamamen buna bağlı ve Windows 10 gerçekten de eski donanımlarda sıkıntılı, düzgün bir Windows 10 kullanımı için Dual Channel bellek ve SSD şartken Windows 7 herkesi kucaklıyor, 1 GB bellekle bile bir süre idare edilebilir, çıkardığı saçma sapan hataları saymıyorum bile, benim en az hata aldığım işletim sistemi OS X oldu ama Windows ekosisteminde 8.1'i çok başarılı buluyorum (özellikle Single Language'i), eğer sisteminiz yeni ise Windows 10'a güncelleyin yoksa bilgisayardan lanet edersiniz.

Nasıl kimse memnun değil? Memnun olan oldukça fazla insan var (ben dahil). Ben kasmadan takılmadan oynuyorum, sisteminle ilgili sorun olabilir. Suçu işletim sistemine atmayınız.
Windows 10 da çöp değil, 7 de, 8.1 de. Kullanmasını bilmeyip sonra laf atmayı biliyorsunuz.
Kasma ve takılma sorunları aşırı ısınmadan, sürücülerden veya BIOS'tan kaynaklı olabilir. Belki de Sosyal'de konu açsaydınız çözülebilirdi.
Siz tam anlamıyla Windows 7 fanboy'undan başka bir şey değilsiniz, üzgünüm. Direk laf atmak yerine keşke Sosyal'de konu açsaydın.
Ha ama Windows 10 mükemmel mi, değil. Hatta 10'da bazı sorunlar mevcut. Ama Windows 10 çöp de değildir!

RAM sızıntısı da mevcut bir miktar da olsa. Bazen bir süre sonra Committed RAM kullanımı ilk başta 2.9 GB iken 4 GB'ın üstüne çıkıyor.

Windows 10 fanboyluğu yapıpta bana fanboy diyorsun ya başka bişey demiyorum :) Kullanmasını bilmeyip mi? Kardeşim 7 ve 8.1'de sorunsuz oynuyorum ama 10'da aynı oyunlar kasıyor diyorum bana laf salatası yapıyorsun hala. Git işine Allah aşkına fanboyluğa devam et sen :D Her yorumunda Windows 10 savunuyorsun.

Çok fazla oyun oynamıyorsan eğer Linux öneririm sana.

İstediğin arayüz ve akıcılığı elde edebilirsin şahsen ben 1.4GB RAM ile bile stabil ve güzel performans alıyorum.
Eki Görüntüle 500384
Bende kendiminkini ekleyeyim ama benimki fazla stock, bir türlü Plank'ı kuramadım ve çok sinir bozucu olmaya başladı ama performansı beklediğimden kat ve kat daha iyi.

Ekran görüntüsü_2020-02-13_19-24-22.png

Bende kendiminkini ekleyeyim ama benimki fazla stock, bir türlü Plank'ı kuramadım ve çok sinir bozucu olmaya başladı ama performansı beklediğimden kat ve kat daha iyi.

Eki Görüntüle 500386
Hocam benim Ubuntu konuma yaz sana oradan yardımcı olayım.
Ben tek video ile rahatlıkla kurulumu yaptım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı