Evet haklısın. En az Intel Ivy Bridge bir işlemci ve SSD varsa Windows 10 kullanılmalı. Fakat eğer Sandy Bridge veya daha eski bir işlemci (veya AMD FX işlemci) ve/veya HDD varsa Windows 8.1 kullanılmalıdır. Windows 10 HDD'de ölü gibi çalışır ve insanı kanser eder.
Bu arada işlemcim 2014 çıkışlı değil, 2012 çıkışlı. Fakat ekran kartım 2015 çıkışlı. O yüzden Windows 10 sorunsuz çalışıyor bende.
Şimdi fark ettim, GTX 275 kullanıyorsun. 275 ile 8.1 bile iyi gitmez, 7 kullan. Ben de 900 veya 1000 serisi kart kullandığını sanmıştım, pardon.
GTX 275 Ocak 2009'da çıkmış (Windows 7'den bile eski). 8.1 de kullanma bence, 7 kullan.
Eğer 900 veya 1000 serisi kart kullanıyor olsaydın bilerekten savunmaktan öteye bile giderdim. Fakat ekran kartın çok eski, Windows 8.1'e bile yakışmaz.
Tekrardan özür diliyorum, GTX 275 kullanıyormuşsun

Para olmayınca ne yapalım, olmuyor işte.
Ekleme: Tahminimce Windows 10'da kasma yaşamanın sebebi gereksiz hizmetlerden ziyade ekran kartının çok eski olması ve bu yüzden de sürücülerinin Windows 10'da iyi çalışmaması. Ben böyle tahmin ediyorum. Windows 7 ile devam et bence, daha iyi olur.