Windows 10'da sevmediğiniz noktalar nelerdir?

@yusuf6554 O sistemde ben olsam Windows 8.1 Single Language kullanırdım açık konuşayım ve Windows 10 bizlerin sistemleri için pek uygun değil, seninki de ucu ucuna yetecek ki sistem şişince sende lanet edersin Windows 10'dan, demedi deme (benim masaüstü bilgisayarım senin sistemine yakın, ben şaşırdım Windows 10'dan memnunum demene açıkcası)

Başlat menüsünün yapısı.

baslat-menusu.png

@yusuf6554 O sistemde ben olsam Windows 8.1 Single Language kullanırdım açık konuşayım ve Windows 10 bizlerin sistemleri için pek uygun değil, seninki de ucu ucuna yetecek ki sistem şişince sende lanet edersin Windows 10'dan, demedi deme (benim masaüstü bilgisayarım senin sistemine yakın, ben şaşırdım Windows 10'dan memnunum demene açıkcası)
Yok ya, Mayıs 2019'dan beri format atılmadı sisteme. Ondan önce de Temmuz 2017'de Windows 10 formatı atmıştım, nedense hiç şişme yaşamadım çünkü SSD var sistemimde. Ama şans verebilirim zira özledim, 4 senedir 8.1 ve 3 senedir 7 kullanmıyorum.

Unsupported hardware
Bu hatayı ben Xeon E3-1220 V6 ile Windows 7'de alıyorum fakat Windows 7'ye özellik güncellemesi gelmeyeceği için güncellemeye gerek yok ki.
Başlat menüsünün yapısı.

Eki Görüntüle 500398
Classic Shell - Start menu and other Windows enhancements
4 senedir 8.1 ve 3 senedir 7 kullanmıyorum.
Memnunsan uğraşma ama Windows 8.1 o sistemde iyi çalışır, Windows 10'u HDD ile 6 ay kullansana bi :)

Bu hatayı ben Xeon E3-1220 V6 ile Windows 7'de alıyorum fakat Windows 7'ye özellik güncellemesi gelmeyeceği için güncellemeye gerek yok ki.
Aslında Windows 7 zaten stabil bir işletim sistemi olduğu için güncelleştirme yapmaya gerek bırakmıyor.
Kesinlikle deneyebilirim ama ayrı bir disk lazım bana :D Şu anki disklerim baya bir dolu. Eğer bir tane daha SSD alırsam ona da Windows 7 veya 8.1 kurabilirim.
Windows 7'yi özledim. Sanal makinede aslında arada açıyorum ama yine de gerçek sistemde bayadır kullanmıyordum. Hatta şu anki GTX 960 ekran kartımı Windows 7'de hiç kullanmadım. (Windows 7 kullandığım zamanlarda GTX 660 vardı bu bilgisayarda, o ekran kartı da yandı.)
Konu çok fazla uzadı, bence daha fazla yazmayalım. Konu kilit.

Merhaba arkadaşlar. Bildiğimiz gibi kul yapısı olan hiçbir şey kusursuz olamaz. İllaki bir sorunu olur veya kötü bir noktası olur.
Sizin Windows 10'da sevmediğiniz noktalar ve olmasını istediğiniz özellikler nelerdir?
Benim eksik bulduğum yer, Microsoft hesabı kullanırken hiçbir şekilde şifre veya PIN girmeden bilgisayarı açamıyoruz. Microsoft'un çevrimiçi hesap (Microsoft hesabı) için otomatik giriş (tamamen şifresiz giriş) özelliği eklemesini istiyorum. Aslında daha önceden netplwiz aracılığıyla şifresiz girebiliyorduk fakat sadece normal açılışlarda geçerli oluyordu. Uykudan uyanırken veya oturumu kapat yaptıktan sonra tekrar şifre girmek gerekiyordu. Microsoft'un hem tamamen şifresiz giriş seçeneği eklemesini hem de bu seçeneği gizlemeyip normal bir kullanıcının ulaşabileceği bir yere koymasını istiyorum.
Bir de Telemetry hizmetlerini bir eksi olarak sayabilirim. Onun dışında Windows 10'u seviyorum.
Kendi kafasına göre güncelleme yapıyor. Update ayarlarından update kapatma seçeneği bile yok. Win7'de güncellemeleri kapat seçeneği vardı. Bunda yok. Oyun oynarken aniden hizmetlerden gelen indirmeler ile oyun zevki yarıda kalıyor. Kısacası Win7 iyidir

Microsoft çok iyi bir işletim sistemi yaptı aslında. Windows 7'den bile daha iyiydi. Adı Windows 8 idi. Metro arayüzü haricinde çok iyi ve hızlı bir sistemdi. Ama ne olduysa windows 8.1 ile mahvetti ve windows 8'i rafa kaldırdı. Net framework desteği sonlanmasaydı windows 8'i kullanırdım.

Memnunsan uğraşma ama Windows 8.1 o sistemde iyi çalışır, Windows 10'u HDD ile 6 ay kullansana bi :)
SSD kullanıyorum şu anda, HDD ile ben de kullanmam. Zamanında HDD ile 1 ay sanırım kullandım, hiç çekilir bir dert değil. Üstelik 1511 sürümüydü. Şu anda SSD kullanıyorum ve memnunum ama cidden 7 ve 8.1'i özledim ya :D
Bence konuşulmalı, birçok kişinin tecrübesini de öğrenme fırsatı bu tarz başlıklar.
Haklısın ama zırt pırt bildirim geliyor ve beni rahatsız ediyor açıkçası.
Kendi kafasına göre güncelleme yapıyor. Update ayarlarından update kapatma seçeneği bile yok. Win7'de güncellemeleri kapat seçeneği vardı. Bunda yok. Oyun oynarken aniden hizmetlerden gelen indirmeler ile oyun zevki yarıda kalıyor. Kısacası Win7 iyidir
Evet 7 iyidir. 10'da güncellemeler kapatılamıyor. Beni bugüne kadar hiç etkileyemedi çünkü Update yaparken Ping değerim 1 ms bile artmıyordu. Ama yine de otomatik Update yapması sinir bozucu. Adam belki paranoyak ve Update yapmak istemiyor, zorlamanın alemi yok.
Microsoft çok iyi bir işletim sistemi yaptı aslında. Windows 7'den bile daha iyiydi. Adı Windows 8 idi. Metro arayüzü haricinde çok iyi ve hızlı bir sistemdi. Ama ne olduysa windows 8.1 ile mahvetti ve windows 8'i rafa kaldırdı. Net framework desteği sonlanmasaydı windows 8'i kullanırdım.
Ben uzun yıllar (2013-2016 arasında) Windows 8 kullandım (8.1 değil düz 8). Ve cidden çok iyiydi. Fakat desteği çok hızlı kesildi ve 8.1'e bıraktı yerini.

Evet haklısın. En az Intel Ivy Bridge bir işlemci ve SSD varsa Windows 10 kullanılmalı. Fakat eğer Sandy Bridge veya daha eski bir işlemci (veya AMD FX işlemci) ve/veya HDD varsa Windows 8.1 kullanılmalıdır. Windows 10 HDD'de ölü gibi çalışır ve insanı kanser eder.
Bu arada işlemcim 2014 çıkışlı değil, 2012 çıkışlı. Fakat ekran kartım 2015 çıkışlı. O yüzden Windows 10 sorunsuz çalışıyor bende.

Şimdi fark ettim, GTX 275 kullanıyorsun. 275 ile 8.1 bile iyi gitmez, 7 kullan. Ben de 900 veya 1000 serisi kart kullandığını sanmıştım, pardon.
GTX 275 Ocak 2009'da çıkmış (Windows 7'den bile eski). 8.1 de kullanma bence, 7 kullan.
Eğer 900 veya 1000 serisi kart kullanıyor olsaydın bilerekten savunmaktan öteye bile giderdim. Fakat ekran kartın çok eski, Windows 8.1'e bile yakışmaz.
Tekrardan özür diliyorum, GTX 275 kullanıyormuşsun :(
Para olmayınca ne yapalım, olmuyor işte.
Ekleme: Tahminimce Windows 10'da kasma yaşamanın sebebi gereksiz hizmetlerden ziyade ekran kartının çok eski olması ve bu yüzden de sürücülerinin Windows 10'da iyi çalışmaması. Ben böyle tahmin ediyorum. Windows 7 ile devam et bence, daha iyi olur.

Normalde R7 370 kullanıyordum ben kart bir gün durduk yere bir şey yokken kendi kendine yandığı için mecburen bunu aldım arkadaştan idare ediyor beni oyun konusunda da pek üzmedi beni açıkçası. Windows 8.1 Embedded İndustry Pro kullanıyorum hiç sorun yaşamadım Windows 7'de de kullandım yine sorun yaşamadım. Windows 10'da ise ekran kartından ziyade sistemin genel performansı da düşük benim sistem de. SSD'ye kuruyorum halbuki. Konunun GTX 275 ile pek alakası yok bana kalırsa. Mesela NFS Shift 2 Unleashed 1080p bütün ayarlar high'da kasma yok akıcı oynatıyor Far Cry 3 en düşük ayarlarda 1080p'de ara ara kasıyor sadece The Elder Scrolls Skyrim V kurulu 60 adette mod kurduğum halde 1080p high ayarda akıcı ve kasma olmadan oynatıyor bunun gibi aslında eski ama hala kaliteli oyunların %80'ni çok rahat çalıştırıyor kart. Bu aralar ev taşıma işlerim var en kötü 2-3 aya bende adam akıllı bir kart alır kullanırım.

Aslında hocam Windows sürümlerinde ki Pro olsun Ultimate olsun özellikle Enterprise olsun hepsi gereksiz bence. Standart bir kullanıcının Windows 7 ise Home Premium Windows 8.1 ise Home Single Language yada Embedded İndustry Pro Windows 10 ise Home yada Home Single Language kurması gerekiyor. Pro olanlar hep fazladan kullanmıyacağımız özellikler ve hizmetler barındırdığı için fazladan ram kullanımı yapıyorlar buda bizlere düşük performans olarak geri dönüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı