Windows 10'da sevmediğiniz noktalar nelerdir?

Ben dediğimi yeniden söyleyeceğim, orta halli ve 2007-2013 yılları arasında çıkan donanımların geneli Windows 7 ile stabil çalışıyor ve @231981 'nin donanımlarına bakarsak dediğim kapıya çıkıyorken @yusuf6554 'nın donanımları daha çok Windows 10 Technical Preview'ın olduğu döneme denk geliyor.
Memnun olup olmama kısmı tamamen buna bağlı ve Windows 10 gerçekten de eski donanımlarda sıkıntılı, düzgün bir Windows 10 kullanımı için Dual Channel bellek ve SSD şartken Windows 7 herkesi kucaklıyor, 1 GB bellekle bile bir süre idare edilebilir, çıkardığı saçma sapan hataları saymıyorum bile, benim en az hata aldığım işletim sistemi OS X oldu ama Windows ekosisteminde 8.1'i çok başarılı buluyorum (özellikle Single Language'i), eğer sisteminiz yeni ise Windows 10'a güncelleyin yoksa bilgisayardan lanet edersiniz.
Evet haklısın. En az Intel Ivy Bridge bir işlemci ve SSD varsa Windows 10 kullanılmalı. Fakat eğer Sandy Bridge veya daha eski bir işlemci (veya AMD FX işlemci) ve/veya HDD varsa Windows 8.1 kullanılmalıdır. Windows 10 HDD'de ölü gibi çalışır ve insanı kanser eder.
Bu arada işlemcim 2014 çıkışlı değil, 2012 çıkışlı. Fakat ekran kartım 2015 çıkışlı. O yüzden Windows 10 sorunsuz çalışıyor bende.
Windows 10 fanboyluğu yapıpta bana fanboy diyorsun ya başka bir şey demiyorum :) Kullanmasını bilmeyip mi? Kardeşim 7 ve 8.1'de sorunsuz oynuyorum ama 10'da aynı oyunlar kasıyor diyorum bana laf salatası yapıyorsun hala. Git işine Allah aşkına fanboyluğa devam et sen :D Her yorumunda Windows 10 savunuyorsun.
Şimdi fark ettim, GTX 275 kullanıyorsun. 275 ile 8.1 bile iyi gitmez, 7 kullan. Ben de 900 veya 1000 serisi kart kullandığını sanmıştım, pardon.
GTX 275 Ocak 2009'da çıkmış (Windows 7'den bile eski). 8.1 de kullanma bence, 7 kullan.
Eğer 900 veya 1000 serisi kart kullanıyor olsaydın bilerekten savunmaktan öteye bile giderdim. Fakat ekran kartın çok eski, Windows 8.1'e bile yakışmaz.
Tekrardan özür diliyorum, GTX 275 kullanıyormuşsun :(
Para olmayınca ne yapalım, olmuyor işte.
Ekleme: Tahminimce Windows 10'da kasma yaşamanın sebebi gereksiz hizmetlerden ziyade ekran kartının çok eski olması ve bu yüzden de sürücülerinin Windows 10'da iyi çalışmaması. Ben böyle tahmin ediyorum. Windows 7 ile devam et bence, daha iyi olur.

Evet haklısın. En az Intel Ivy Bridge bir işlemci ve SSD varsa Windows 10 kullanılmalı. Fakat eğer Sandy Bridge veya daha eski bir işlemci (veya AMD FX işlemci) ve/veya HDD varsa Windows 8.1 kullanılmalıdır. Windows 10 HDD'de ölü gibi çalışır ve insanı kanser eder.
Bu arada işlemcim 2014 çıkışlı değil, 2012 çıkışlı. Fakat ekran kartım 2015 çıkışlı. O yüzden Windows 10 sorunsuz çalışıyor bende.

Şimdi fark ettim, GTX 275 kullanıyorsun. 275 ile 8.1 bile iyi gitmez, 7 kullan. Ben de 900 veya 1000 serisi kart kullandığını sanmıştım, pardon.
GTX 275 Ocak 2009'da çıkmış (Windows 7'den bile eski). 8.1 de kullanma bence, 7 kullan.
Eğer 900 veya 1000 serisi kart kullanıyor olsaydın bilerekten savunmaktan öteye bile giderdim. Fakat ekran kartın çok eski, Windows 8.1'e bile yakışmaz.
Tekrardan özür diliyorum, GTX 275 kullanıyormuşsun :(
Para olmayınca ne yapalım, olmuyor işte.
Ben 950M ile kullanıyorum. Aynı sıkıntılar mevcuttur. Söyleyeyim. Ayrıca, savunuyorsunuz. Bunu da kabul ediyorsunuz. Bu firma, kimsenin değil. Bu kadar savunmaya gerek yok.

Ben 950M ile kullanıyorum. Aynı sıkıntılar mevcuttur. Söyleyeyim. Ayrıca, savunuyorsunuz. Bunu da kabul ediyorsunuz. Bu firma, kimsenin değil. Bu kadar savunmaya gerek yok.
İlginç. Ben yaşamadım, bilemiyorum. Çözmek için neler denediniz? Sistem özellikleriniz nedir ayrıca? Belki aydınlanabilirim en azından.
Ayrıca bilgisayarınızda hangi programlar yüklü ve sürücü bulucu gibi çöp programlar kullandınız mı?
Eğer hiçbir şekilde çözemediyseniz 10 ile uğraşmanıza gerek yok. 8.1 veya 7 ile devam etmeniz iyi olur.
Bu arada Technopat Sosyal'de bir yavaşlama var. Sizde de var mı?

@yusuf6554 Fakat senin işlemcin 2012'nin en güçlü işlemcilerinden birisi, güçlü olmayan bir sistemde veya mobil sistemde Windows 10 sıkıntılı, Microsoft bunu çözmek yerine yeni güncellemeler ile yükseltmeyi zorunlu kılıyor ki bunu bende dahil olmak üzere kimse uygulamaz (enayi yok, en basit örnek benim, 2 bilgisyarımdan birisinden Windows'u temelli sildim diğerinde de PUBG oynamak için bırakıyorum ve bu kadar sorunlu olmaya devam ederse de dönmeyi düşünmüyorum bu sistemle, yeni sistem dizme düşüncem var ve onda da Windows 8.1 ile devam edeceğim veya Revision OS ile Windows 10 kullanırım, normal Windows 10'u düşük-orta bir işlemcide tam randıman ile kullanılabildiğine inanmıyorum).

Bilgisayarı yazılımsal ve donanımsal olarak kurcalamayı sevsem bile, Windows 10'u yükledikten sonra 10 tane daha gereksiz oyun/uygulamayı kaldırmak istemiyorum mesela. İnternet'i gördüğü anda belli başlı 10 tane yazılım yüklüyor. Candy Crush, Spotify, Dolby, Office gibi. Store'u zaten koymuşsun oraya. İsteyen istediğini indirir bloatware yazılımlara gerek yok.

@yusuf6554 Fakat senin işlemcin 2012'nin en güçlü işlemcilerinden birisi, güçlü olmayan bir sistemde veya mobil sistemde Windows 10 sıkıntılı, Microsoft bunu çözmek yerine yeni güncellemeler ile yükseltmeyi zorunlu kılıyor ki bunu bende dahil olmak üzere kimse uygulamaz (enayi yok, en basit örnek benim, 2 bilgisayarımdan birisinden Windows'u temelli sildim diğerinde de PUBG oynamak için bırakıyorum ve bu kadar sorunlu olmaya devam ederse de dönmeyi düşünmüyorum bu sistemle, yeni sistem dizme düşüncem var ve onda da Windows 8.1 ile devam edeceğim veya Revision OS ile Windows 10 kullanırım, normal Windows 10'u düşük-orta bir işlemcide tam randıman ile kullanılabildiğine inanmıyorum).
Hmmm. Ben pek bilemiyorum o konuları. İşletim sistemi tercihi aslında tamamen kullanıcıya kalmalı. Yeni sistemlerde Windows 7 ve 8.1 kullanırken güncelleme alamıyorsunuz. Bence bu olmamalıydı. Yani yeni nesil sistemlere bile Windows 7 desteği verilmeliydi.
Ryzen 5 3600/2600 veya i5 8400/9400F gibi sistemlerde Windows 7 kullanılırken mesela hiç Update bile alınamıyor, "Unsupported hardware" hatası geliyor. Bence bu olmamalıydı.
Hatta bir tane yabancı arkadaş FX 8350 kullanırken bu hatayı almış.
Bilgisayarı yazılımsal ve donanımsal olarak kurcalamayı sevsem bile, Windows 10'u yükledikten sonra 10 tane daha gereksiz oyun/uygulamayı kaldırmak istemiyorum mesela. İnternet'i gördüğü anda belli başlı 10 tane yazılım yüklüyor. Candy Crush, Spotify, Dolby, Office gibi. Store'u zaten koymuşsun oraya. İsteyen istediğini indirir bloatware yazılımlara gerek yok.
Lafı ağzımdan aldın. Ya her formattan sonra Candy Crush mış Dolby imiş o imiş bu imiş kaldırmakla niye uğraşalım? Zaten Store geliyor dediğin gibi, çok istersem Store'a girer kendim indiririm. Niye her formatta internete bağlandığım gibi bloatware yüklersin ki?
Ayrıca Store da sıkıntılı. Store'dan indirme yaparken bazen takılıyor veya çok yavaş indiriyor. Normalde 5-6 Mbps almam gerekirken 1-2 Mbps'e kadar düşüyor. Fakat normal indirme yaparken hep 5-6 Mbps ile yapıyorum.
Windows 10'da baya bir sorun var da yine de kendisini kullandırıyor, bırakamıyorum işte. Eski sistemlerin desteği kesildi, adamlar resmen izin vermiyor. Ne yapayım ben şimdi, camdan aşağı mı atlayayım?
En kaliteli 7200 RPM HDD'yi bile çöp etmesi.
Windows 10 gider 10.000 RPM olan özel HDD'lerde bile %100 disk kullanımı sorunu çıkarır. Öyle acayip bir sistem. SSD şart o yüzden, ilginçtir ki en ucuz SSD bile Windows 10'da iyi çalışıyor. Ancak en hızlı HDD bile Windows 10'da %100 disk kullanımı sorunu yaşıyor.

Yorumlarınız cidden aydınlatıcı. Acaba Windows 7'yi tekrar denesem mi sizce? Veya Windows 8.1'i?

Bence Windows 10 için şu denmeli, bütün yayıncılar ve editörler önerirken hiçbiri eline 8-9 yıllık orta halli bir sistem alıp ''Acaba bunlar niye Windows 7/8.1'de diretiyor'' demiyor ve doğal olarak çok bilgisi olmayan ve düşük donanımı olan sistemleri kullananlar bilgisayarlarına en güncel olan işletim sistemini yükleyip bilgisayarlarından soğuyorlar, bu başlık altına yazılanların çoğu da ya bunun şikayetlerinin dile getirilmesi ya da Windows 10'daki saçmalıklar olacak (mesela Outlook hesabı girince ısrarla şifre istemesi veya Windows Update'i kaldırmanın eziyet oluşu gibi).

Yorumlarınız cidden aydınlattı. Acaba yine Windows 7 veya 8.1'e şans vereyim mi şu anki sistemimde?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı