Windows 10'da SHIFT+ALT kısayolu kaldırma

ismailers

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Başlıktada belirttiğim gibi Rust oynarken shift+alt tuş kombinasyonunu istemsizce yapıyorum ardından bir şey yazmaya çalıştığım zaman klavyem İngilizce olmuş şekilde yazıyor. Bu kısayolu kaldırmanın bir yolu var mı? Şimdiden teşekkürler.

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, bende ise Ctrl+Shift tuşlarına aynı anda bastığımda klavye dili değişiyor. İlk kurulumdan beri ingilizce klayve veya dili yüklememe rağmen sıkıntıyı yaşıyorum. Bu kısayolu başka bir kombinasyona atama veya devreden çıkarma gibi bir seçeneğimiz var mıdır?

Dosya Ekleri

• dil1.jpg
    dil1.jpg
    32,6 KB · Görüntüleme: 3.907
  • dil2.jpg
    dil2.jpg
    174,3 KB · Görüntüleme: 3.665
S.a. arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyimki bu klavyedeki TR ENG değişimi benim çok canımı sıktığı için biraz farklı bir yol denedim sanırım köklü bir çözüm olacak şimdi kendimce anlatmaya çalışacağım.

Başlat'a tıklayın arama kısmına "Bölge ve dil ayarları" yazın veya "dil" yazarsanızda karşınıza çıkacaktır, tıklayın.
"Dil ekle" ye tıklayın çıkan sekmede arama kısmına "ingilizce" yazın "English" seçeneğini seçin sonrasında tekrar "English (United States)" seçeneğine tıklayın ve dili ekleyin. ekledikten sonra windows bildirimlerde size dil için gereken dosyalar indiriliyor diyecektir bırakın indirsin. İndirdikten sonra "Bölge ve dil" penceresine tekrar gelin "English(United States)" seçin ve Seçenekler 'e tıklayın bir pencere açılacaktır karşınıza orada Klavyeler kısmında "Enlish Q" yazar, biz "Klavye ekle" diyeceğiz ve oraya "Türkçe Q" klavye ekleyeceğiz. ekledikten sonra "English Q" klavyeyi seçip kaldır diyeceğiz ve sonrasında rahatımıza bakacağiz. Alt + Shift tuşuyla klavyeyi değiştirseniz bile türkçe karakter yazmaya devam edebileceksiniz.

Kendim test edip denediğim bir çözümdür alıntı değildir forumlara ekleyip herkese paylaşabilirsiniz hatta paylaşınki bu dertden muzdarip arkadaşlarımızda kurtulsunlar saygılar.

Windows 10 1803 Sürümünde ne yazık ki artık buraya denetim masasından erişilemiyor bunun yerine
Ayarlar>Zaman Ve Dil>Bölge Ve Dil>Gelişmiş Klavye Ayarları (Sağ üst köşede)>Dil çubuğu seçenekleri>Gelişmiş Tuş Ayarları>Giriş dilleri arasında>Tuş Sırasını Değiştir...>Atama Yapılmadı>Tamam>Tamam
Yönergelerini izleyerek kapatabilirsiniz.
Hayırlı günler dilerim

1809'da ise; Ayarlar>Zaman ve Dil>Dil>Yazım yazma ve klavye ayarı>Gelişmiş klavye ayarı>Dil çubuğu seçenekleri>Gelişmiş tuş ayarında sırayla tuş sırasını değiştirden atama yapılmadı yapın. :)

Microsoft'u tebrik etmek lazım. Her sürümde kurcalamadık yer bırakmıyor. :lanet:

Çok teşekkür ederim, önerdiğiniz yöntemle uzun zamandır çözemediğimiz sorun halloldu. Microsoft bunu neden bu kadar zor hale getiriyor hala anlam veremiyorum. Zira bu problemden muzdarip olmayan 1 tane bile oyuncu yoktur zannediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı