Windows 10'da verdun oynarken bir anda mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Türksoy

Femtopat
Daha fazla  
Herkese öncelikle iyi günler diliyorum. Cihazım Monster marka Tulpar T5 v20.2 birkaç ay önce aldım. Aldığımda FreeDOS içeren versiyonunu almıştım biraz fiyattan tasaruf etmek için. Daha sonrasında iş yerimdeki Windows lisansı ile Windows kurdum sürücülerini yükledim ve kullanmaya başladım. Ama tabii belli başlı uygulamaları internetten yüklerken bilgisayarım virüs kaptı ve virüs bir şekilde Windows Defender'a erişimi kapattı. Ben de Avast Kaspersky ve Comodo kullanarak bu virüsü kaldırdım ve antivüsürte yaşanılan hasarı gidermek için "Tweaking.com - Windows repair" uygulamasını kullandım ve sonrasında bu hata da düzeldi. Şu anda düzenli antivirüs olarak Avast'ı kullanıyorum ama son 1 ay kadardır ne zaman Steam hesabımdan verdun a girip maç oynasam bilgisayar bir anda kapanıp mavi ekran veriyor. Ancak ben daha verilen mavi ekranın fotoğrafını çekip hata kodunu almadan mavi ekran geri kapanıyor ve Windows yeniden başlatılıyor. Acaba bir virüs mü bulaştı yoksa bir sistem hatası mı bilemiyorum. Ekstra olarak Avast ile bilgisayar önyükleme taraması yaptırdığımda tarama sırasında birden çok dosya açma tuzağı bulmuştu. Ama bu taramayı 2. veya 3. ye çalıştırdığımda aynı uyarılardan vermedi. Dediğim gibi bilgisayar konusunda çok yeniyim ve şu virüsün antivirüs dosyalarını silme sorununu (tabii ki o sırada başka antivirüler kullandım) bile 2 haftada güç bela çözebildim. Profesyonel bir tamirciye veremiyorum parçaları çalınabilir korkusuyla. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.
Ayrıca benim gibi antivirüsünde bozulma olanlar için ben bu videodakileri uyguladım belki sizde de işe yarar tekrar iyi günler diliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Minidump dosyalarını paylaşırsanız neyden dolayı olduğunu bulabiliriz.

.
Açıkçası pek çok yolu denedim minidump dosyaları bulmak için ama ne yaparsam yapayım minidump asla kaydedilmiyor bilgisayara 3 defa mavi ekran almama rağmen. Buna ne sebep olur diye baktığımda "Hata bilgileri toplanması" %100 olmadan kapanırsa minidump oluşmaz deniyordu ancak anlamadığım bir şekilde daha %0 iken pc hata bilgileri toplamayı bırakıp yeniden başlıyor. Bir de sanırım bu mavi ekran hatası sadece oyun kaynaklı değil gibi ortalama olarak 1.5 - 2 saatlik aktif kullanımdan sonra bu hatayı alıyorum diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…