Windows 10'dan 11'e geçiş yapmak sağlıklı mı?

Eskopya0127

Decapat
Daha fazla  
Windows 10 kullanırken W11'e geçmek sağlıklı, stabil değil diye biliyorum. USB ile format atıp direkt 11 kurmak daha stabil sağlıklı diye biliyorum.

Soru da bu aslında, Windows 10'dan W11'e Windows Update ile geçmek doğru mu? Ne kadar sağlıklı bir işlem ve ne kadar stabil?

Son düzenleme:
Hayır değil daha bugün Windows 10'a geri döndüm. Browserlar sürekli çöküyordu yüklediğim bazı programlar tıkladığım halde tepki vermiyordu.

Edit: Ben direk yükseltme yaptım.

Windows 10 kullanırken W11'e geçmek sağlıklı, stabil değil diye biliyorum. USB ile format atıp direkt 11 kurmak daha stabil sağlıklı diye biliyorum.

Soru da bu aslında, Windows 10'dan W11'e Windows Update ile geçmek doğru mu? Ne kadar sağlıklı bir işlem ve ne kadar stabil?
Update ile geçerseniz, Windows 10 verileri windows.old klasöründe saklanır. Bunlar da kasma yaşatır. Eğer onları silerseniz daha rahat kullanırsınız ama bu kez de geriye dönemezsiniz. Ama format atabilecekseniz yapıştırın.

11 tavsiye etmem hocam. Oyunlarda FPS çok fazla düştü bende geçince.

Konu tavsiye falan değil. Abim akıllılık edip W11'e geçmek ister misiniz? Çok iyi yeni, mükemmel bir şeydir yazısına tıklayıp W11'e geçmiş ve ben de sinirlendim tabii. Emin olmak için de konu açayım dedim. Stabil olmadığından hemfikirsek konuyu kapatabiliriz.

Konu tavsiye falan değil. Abim akıllılık edip W11'e geçmek ister misiniz? Çok iyi yeni, mükemmel bir şeydir yazısına tıklayıp W11'e geçmiş ve ben de sinirlendim tabii. Emin olmak için de konu açayım dedim. Stabil olmadığından hemfikirsek konuyu kapatabiliriz.
Ben kullanıyorum. Gayet stabil. Desteklenen sistemlerde sorun çıkmıyor. Desteklenmeyen sisteme kurup laf ediyor insanlar. Biraz geçip kullanmayı deneyin. Sevmezseniz dönmesi çok kolay.

Update ile geçerseniz, Windows 10 verileri windows.old klasöründe saklanır. Bunlar da kasma yaşatır. Eğer onları silerseniz daha rahat kullanırsınız ama bu kez de geriye dönemezsiniz. Ama format atabilecekseniz yapıştırın.
Yani silmemi mi öneriyorsunuz?

Ben kullanıyorum. Gayet stabil. Desteklenen sistemlerde sorun çıkmıyor. Desteklenmeyen sisteme kurup laf ediyor insanlar. Biraz geçip kullanmayı deneyin. Sevmezseniz dönmesi çok kolay.
Konu W11 kullanmak değil, W11’e update ya da insider ile geçiş yapmak stabil mi, doğru mu?

Yani silmemi mi öneriyorsunuz?

Konu W11 kullanmak değil, W11’e update ya da insider ile geçiş yapmak stabil mi, doğru mu?
Güncelleme(Update) ve Insider dediğimiz konular çok farklı. Insider, bir windows sürümünü veya derlemesini daha çıkmadan test etmektir. Bunu deneyimli kullanıcılar dener. Oyunlar için çok sorun yaratır. Önermem. Ama güncelleme konusuna gelirsek, güncellemenizi öneririm. Biraz kullanır, sevmezseniz geriye dönersiniz. Ama 10 gün boyunca o Windows.old klasörünü silmeyin. Yoksa geriye dönemezsiniz. 10 Gün sonra zaten dönemeyeceğiniz için silersiniz.

Sistemim gayet yeni hocam laptopu ilk aldığımda temiz kurulum yapmıştım yine aynı sorunla karşılaştım. Şans işi aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı