Windows 10'dan 7'ye geçmek

Arkadaş oyun oynuyorsa LTSC'ye geçmesi saçmalık olur.

Oyun oynuyorsanız modlanmış Windows 10 Home sl performance kurun.

Ayrıca sistem laptop mu? Zira i3 11.nesil daha masaüstüne çıkmadı.

Modlanmış ISO tavsiye etmiyorum ayrıca 4 GB RAM ile ne yapabilir? XP mi kursun şimdi?
 
Modlanmış ISO tavsiye etmiyorum ayrıca 4 GB RAM ile ne yapabilir? XP mi kursun şimdi?

Ben de modlanmış ISO kullanıyorum ve tavsiye edebilirim. Gereksiz hizmetleri devre dışı bırakıyorlar. Windows, sistemde ne kadar RAM varsa ona göre RAM kullanır. Normali eğer 4 ise 1.5 - 2, 8 ise 3.5, 16 ise 6 gibi. Eğer modlanmamış Windows 10 Pro kuruluysa 3GB civarı kullanması normal.

LTSC 2 GB RAM'li oyun oynamayan Core Duo'lu sistemler için daha uygun. Ayrıca LTSC'ler oyun için uygun değildir, Windows 10'u normal bir şekilde kullanamayanlar için daha uygundur.
 
Yeni RAM almaya durumun yoksa sürücü desteğine bak, Windows 8.1'e geçmeye çalış 7 fazla eski olur 8.1 gayet yeterli ben seninkinin yarısı bile olmayan sistemse 8.1 kullanıyorum rahatım.
 
MSMG toolkit kullanıp debloat yapabilirsin, Youtube'ta Tech Yes City kanalının hazır bir debloat yapılmış isosu var onu kullanabilirsin. (Evet güvenli)
Sistem özelikleri Intel Core i3 11.nesil, 4 GB DDR4 RAM, 256 GB NVMe SSD. İçinde Windows 10 var, Windows 7'e geçmek istiyorum.
Sebep Windows 10 çok fazla RAM alıyor bana 1 GB RAM anca kalıyor.
Flash belleğe Win 7 yazdırdım Windows start ekranında kalıyor.
Uefi ile ilgili bir sorun, bios'tan legacy'i aktif et ve flash belleğe mbr olarak yaz eğer Windows 7 kurmak istiyorsan (Bu sadece Win 7 ve daha eski sürümler için geçerli)
Bu arada eğer driverların uyumluysa ve sadece Win 10 oyunlarını oynamıyorsan Win 7 gayet iyidir, sırf desteği bitti diye "berbat işletim sistemi, çok güvenlik açığı var" diyenleri pek aldırmamanı öneririm. Her ne kadar desteği kesilsede hala çoğu programlar güncellene alıyor, bu destek kesilme olayı bana biraz fazla abartılmış gibi geliyor, tek yapman gereken hangi sitelere girdiğine dikkat etmek, bide adblocker kullanırsan reklam engelleyeceği için yanlışlıkla reklam virüslerinede basmassın, mis.
Ha bi de internette Win 7'yi UEFI olarak flashlayan var, eğer yapabiliyorsan yap. (Ben denemedim o yüzden bilmiyorum). Eğer UEFI olarak flashlamayı başarırsan az önce söylediğim "legacy'i aç, mbr flashla" adımına gerek kalmaz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı