Windows 10'dan 8.1'e geçilir mi?

• Konuyu başlatan Nickq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 1.129
Hangisini kullandığınıza göre değişir. Q4OS Trinity sürümünü kullanmalısınız. Görünüş olarak XP'ye benzer ve boşta 120 MB RAM kullanır. HDD bile olsa zorlamaz. Hem eski görünen, sistem yormayan hem de güncel programları destekleyen bir işletim sistemi. Windows 8.1 gibi güvenlik güncellemesi almayan bir işletim sisteminde de olmamış olacaksınız. Q4OS, Debian tabanlıdır yani Linux Mint'te kullanabildiğiniz her şeyi burada da kullanacaksınız sadece görünüşü daha eski tarz olacak ama güvenlik güncellemesi alıyor ve programlar güncel olacak.

Dediğiniz mantıklı ama Windows 10 2015 LTSB daha mantıklı olabilir çünkü arkadaşın Linux'u fazla bilmediğini düşünüyorum ayrıca Linux da oyun kanadı da biraz sıkıntılı Windows da çalışan oyunlar çalışacak mı veya oyun platformları açılacak mı bu da büyük bir soru işareti.

Konu sahibinin sistemi oyun oynamadıkça yeterli olacaktır ama sonuçta güvenlik güncellemesi almayacak.

Ama ufak tefek oyun oynayacağını belirtmiş hocam ben 2015 LTSB'nin yeterli olacağını düşünüyorum.

@Nickq Hangi oyunları oynuyorsunuz hocam?

Dediğiniz mantıklı ama Windows 10 2015 LTSB daha mantıklı olabilir çünkü arkadaşın Linux'u fazla bilmediğini düşünüyorum ayrıca Linux da oyun kanadı da biraz sıkıntılı Windows da çalışan oyunlar çalışacak mı veya oyun platformları açılacak mı bu da büyük bir soru işareti.
Valve bile kendi oyun konsolu için GNU/Linux tabanlı işletim sistemini hazırlamışken gereksiz bir soru işareti.

Genellikle Roblox ve Minecraft arada CS 1.6 birde discord kullanıyorum sadece
Roblox dışında hepsi çalışır Linux'ta. Roblox'un Android sürümünü çalıştırabilirsiniz. İlgili rehberim bulunuyor. Emülatör değil, Linux'a yerel şekilde Android programı kurabilirsiniz. Linux'a oyun konusunda korkunuz olmadan geçebilirsiniz yani. Q4OS Trinity öneriyorum. Yukarıda bahsettim nasıl olduğundan. @SerdarT35 hocam da görseliyle beraber eklemiş.

Resmi Minecraft Launcherı: Minecraft Launcher for Linux

CS 1.6'da çalışıyor yalnızca çözünürlük sorunu yaşanıyor Windows'ta da olduğu gibi. CS konsolundan düzenleyebilirsiniz. Bana arkadaşım yapmıştı ben CS'den anlamıyorum. Windows ile aynı yöntem.

Roblox dışında hepsi çalışır Linux'ta. Roblox'un Android sürümünü çalıştırabilirsiniz. İlgili rehberim bulunuyor. Emülatör değil, Linux'a yerel şekilde Android programı kurabilirsiniz. Linux'a oyun konusunda korkunuz olmadan geçebilirsiniz yani. Q4OS Trinity öneriyorum. Yukarıda bahsettim nasıl olduğundan. @SerdarT35 hocam da görseliyle beraber eklemiş.

Teşekkür ederim <3

Teşekkür ederim <3
Eğer kurulumda veya kullanım sırasında sorun yaşarsanız GNU/Linux kategorisinde konu açabilirsiniz hocam. Normal şartlarda özellikle Windows isteyen birine Linux önermezdim ancak 8.1 kullanıp güvenlik güncellemesi ve güncel program desteği almamaktansa Linux'a şans vermeniz daha iyi olur.

Eğer kurulumda veya kullanım sırasında sorun yaşarsanız GNU/Linux kategorisinde konu açabilirsiniz hocam. Normal şartlarda özellikle Windows isteyen birine Linux önermezdim ancak 8.1 kullanıp güvenlik güncellemesi ve güncel program desteği almamaktansa Linux'a şans vermeniz daha iyi olur.

Görselden gördüğüm üzere Windows'a benziyor 3-4 gün içinde alışabilirim ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı