Windows 10'dan Windows 7'ye dönüş

Herkese merhaba. Başlıktaki gibi Windows 7'ye geçtim. Home Premium versiyonunu kullanıyorum. Avantaj ve Dezavantajları incelediğim kısma geçelim.

Avantaj:
* Windows 10'dan daha hızlı hissettiriyor. Bilgisayarım eski olduğundan mı bilmem.
* Menü sadeliği ve erişilebilirlik BENCE daha iyi ve kullanışlı Windows 10'a kıyasla.
* Kesinlikle Windows 10'dan daha az, çok daha az RAM kullanıyor. Hissedebiliyorum ve Task Manager de bunu kanıtlıyor.
* Eski ekran kartlarının (örneğin: ATI Mobility HD 5000 Serisi) driver desteği sorunsuz. Windows 10'daki gibi problemli değil.

Dezavantaj:
* Oyun modu vb. kullanışlı özelliklerin eksikliği.
* Home Premium'da olmayan Türkçe dil desteği. (Problem değil benim için, sanırım Ultimate ve Pro'da Türkçe Dil desteği var.)
* Şık tasarım arayanları bir tık üzebilir. Eskiyen tasarımı sayesinde yani.
* Desteği yitirmiş olması, bir nevi güvenlik sorunları olabilir fakat ben sadece oyun oynuyorum veya belli başlı birkaç program kullanıyorum, video izliyorum derseniz sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum. Korsan oyun indirmeyin.

Yeni nesil ekran kartlarınız varsa sakın W7'ye dönmeyin. Yeni sistemler için Windows 10'un çok daha iyi olduğunu söylememize gerek yok diye düşünüyorum. Benim amacım eski bilgisayarlara sahip olan insanların Windows 10 kullanmak zorunda olmadığını, işlerini W7 ile çok daha rahat halledebileceğini göstermek. Benzer konular olabilir forumda, ben kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim. Güzel bir dille eleştirilere açığım tabii ki. Sizleri seviyorum. <3

Oyun Testi: LoL ile oyun testi de yapacağım bugün. Şu an yükleniyor. Windows 10 ile 7 arasında bakalım nasıl farklar olacak?

ÖZET: Gerek sevdiğim retro tasarımıyla, gerek sadeliğiyle, gerek bilgisayarı çok yormamasıyla benim ve birçoğumuz için efsanedir Windows 7. Açıkcası şu an çok memnunum. Herkese iyi forumlar dilerim.

Bana önceki konuda yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
@baran_basaran @Silinen üye @Gutierrez

Son düzenleme:
Eski bir sisteme sahip olan kişiler için yararlı bir konu olmuş.
Eline sağlık.

HDD ile Windows 10'u çok akıcı kullanabiliyorum, bazen Windows 8.1'den hızlı hissettiriyor. Tabii ki bu her bilgisayarda öyle olacak diye bir şey değil.

Bende bugün Windows 10'dan 7'ye geçtim sistemim hızlandı ve Aero'yu özlemişim.

Eski bilgisayarlar için W7 gerçekten biçilmiş kaftan.

Güncel sistemlerde performans için Windows 10 kullanmak gerekiyor, benim güncel olmayan laptopumda Windows 8.1 çok stabil çalışıyor.

Aynen öyle. Not kısmında belirttiğim gibi eski sistem kullananlar için açtım bu konuyu. Nedense bende W8.1 W10'dan bile daha kötü bir şekilde çalışıyordu.

Eski bir sisteme sahip olan kişiler için yararlı bir konu olmuş. Eline sağlık.

Çok teşekkür ederim.

Hocam konu dışı ama sizde W7 kullanıyorsunuz galiba sisteminiz nedir?

Emin olun 4-5 ay Windows 10 kullandıysanız kasmadan donmadan, 7'yi kullanamazsın. Eskimiş gelir.

Hocam konu dışı ama sizde W7 kullanıyorsunuz galiba sisteminiz nedir?

Geç gördüğüm için üzgünüm. Yemek yiyordum. i3 m330, Ati HD 5450 1 GB, 3 GB RAM sistemim. Xbox Series X geçececeğim için ana bilgisayarımı sattım. Şuan bunu kullanıyorum.

Emin olun 4-5 ay Windows 10 kullandıysanız kasmadan donmadan, 7'yi kullanamazsın. Eskimiş gelir.
Şu an bana öyle geliyor acaba Windows 10'a geri dönmeli miyim diyorum.

2 senedir W10 kullanıyorum. Şuan böyle bir sorunum yok. Bence kesinlikle eski sistem kullananlar W7 kullanmalı. Tabiki tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…