Windows 10'dan Windows 8'e geçiş

hidensa

Centipat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
117
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhabalar. İş yeri masaüstü bilgisayarımı HP i3 5. nesil Windows 10 olarak sıfır satın almıştık. Ama işlemciden kaynaklı mı bilmiyorum aldığım günden beri saçma sapan donmalar yaşatıyor. Bilgisayarı açıyorum kendine gelmesini bekliyorum interneti açıyorum veya başka bir şeyi açıyorum saniyelik donmalar yaşatıyor. Bilgisayarı kapatıp açıyorum kendine geliyor. Bazen 3 kere kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Bazen bilgisayarı kapatınca Windows kapatmaya hazırlanıyor kısmında kalıyor, kapatmıyor bilgisayarı bende bilgisayarı tuşa basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Ben bunu işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Benim sorum ise Windows 10 gömülü bu bilgisayarda ben işlemciyi 8.1'e düşürmek istiyorum. Ben versiyonu düşürürsem Windows 10 yok olur mu? Çekincem o ne de olsa şirket bilgisayarı.
 
Hocam neden illa adam Windows 10 kullansın istiyorsunuz? Windows 10 kurulu gelmiş evet ama içinde HDD var. Benim de aynı şekilde. Bilgisayar 1 dakikada açılıyor. Bazen oyun oynarken kilitleniyor. Kapatırken Windows hazırlanıyor diyor. Windows Update açın diye laf yapıyor. Format atmak istesem direkt geçerim 8.1'e.
 
Açıkcası Windows 7, 8,8.1 bütün sürümler HDD ile kötü artık. İşletim sistemleri eski olsa bile Windows 7 bile 2020ye kadar güncelleme aldı ve bu güncellemeler ile HDD ile kullanılmaz hale geldi; tek çare SSD gibi görünüyor.

Neye dayanarak söylüyorsun bunu. Evde kahkaha atıyorum.
 
Hayırdır ne Win 7 düşmanlığı.
Herkes kızgın atmış.
Tamam destek kesilmiş olabilir ama şirket bilgisayarından bahsediyoruz zaten.
Arkadaş kalkıp ta RDR 2 oynamaya kalkmıycak bu PC ile.

Katılıyorum hocam. Windows 7 Enterprise bile şu an iş görür.
İş bilgisayarlarında.
 
Açıkcası windows 7,8,8.1 bütün sürümler HDD ile kötü artık. İşletim sistemleri eski olsa bile WİN7 bile 2020ye kadar güncelleme aldı ve bu güncellemeler ile HDD ile kullanılmaz hale geldi; tek çare SSD gibi görünüyor.
Hocam 10 yıllık Packard Bell diye markası olan bilgisayarda Windows 7 yüklü. Takır takır çalışıyor bir format attım benim yeni bilgisayarımdan hızlı kapanıyor. Biraz abartmışsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı