Windows 10'u korsan kullanan bilgisiz insanlar

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 159
  • Görüntüleme 13.426
Microsoft neden bunlara baksın? Sonuçta o Key'ler birisinden 1000 TL alınarak verildi. Kısaca o Key'leri Microsoft'dan değil kullanıcıdan alıyorlar.

Hayır. O Key bir kez kullanıldı mı bir daha kullanılamıyor. OEM Key'ler kullanıcıya değil satıcı veya üretici firmaya gidiyor. Sen bir a firmasısın diyelim ki. Toplama PC işi yapıyorsun. Ekran kartı falan her şey sana toptan ve doğal olarak kutusuz falan geliyor. ASUS diyor ki sana mesela bu ekran kartıyla bu anakartı kullanırsan OEM Windows 10 yanında bedava falan. Adamlarda okay diyor ama o Windows 10'u yüklemiyor satıyor. Senin bilgisayarına girdiğin Key'i kimse oradan çalıp bir daha satamaz. Çift kollu PS4 alsam ve ikincisini ucuza satsam bu korsan mı oluyor.

@honigstein
Peki, Microsoft neden anahtarları kabul ediyor?
Benim cümlemi anladıysanız, yukarıdaki cümleyi yazmazdınız.

Kısaca; 30-50 TL'lik anahtarlar kullanılabilir. Etkinleştiriliyor mu, evet.
Mantığını da açıklayayım, şirketler toptan aldıkları lisansları 3. parti yerlere satarlar. Bu da bize ürünün ucuz gelme sebeplerinden biridir.
Üreticinin açıklaması yerine OEM satıcısının lafına inanıyorsanız bir şey demiyorum hocam daha fazla uzatmayacağım kısır döngüye girdik.

İyi geceler.

Hayır. O Key bir kez kullanıldı mı bir daha kullanılamıyor. OEM Key'ler kullanıcıya değil satıcı veya üretici firmaya gidiyor. Sen bir a firmasısın diyelim ki. Toplama PC işi yapıyorsun. Ekran kartı falan her şey sana toptan ve doğal olarak kutusuz falan geliyor. ASUS diyor ki sana mesela bu ekran kartıyla bu anakartı kullanırsan OEM Windows 10 yanında bedava falan. Adamlarda okay diyor ama o Windows 10'u yüklemiyor satıyor. Senin bilgisayarına girdiğin Key'i kimse oradan çalıp bir daha satamaz. Çift kollu PS4 alsam ve ikincisini ucuza satsam bu korsan mı oluyor.
Microsoft bunlara yasal değil diyor. O keyler belki 1 aya belki 10 seneye gidebilir kimse bunun kanıtını veremez.

Microsoft bunlara yasal değil diyor. O keyler belki 1 aya belki 10 seneye gidebilir kimse bunun kanıtını veremez.
Microsoft'un, "yasaldır" demesini bekliyorsak, zaten yanlış yerdeyiz hocam. Adam, tabiiki de bizden alın diyecek.

Kendi kârları doğrultusunda, bu açıklamalar gayet normal geliyor...

Benim amacım kimseyi zan altında bırakmak değil lâkin 30-50 TL'lik anahtarları almış bir kişi olarak zan altında kalıyorum. Üstteki arkadaşlarım da, bu kadar ucuz olmasının sebebini açıkladı zaten.
Microsoft sonuçta bunlara yasal değil diyor uzatmaya gerek yok kaynakları ortada. Ben tabiikide 1000 TL vermem asla bir işletim sistemine o ayrı mesele ama 1000 TL'lik şeyi 30 TL'ye satanada 30 TL vermem güvenemem. O keyler her an gidebilir hiç belli olmaz. Konu fazla uzadı kaynaklar ortada iyi forumlar.

Microsoft bunlara yasal değil diyor. O Key'ler belki 1 aya belki 10 seneye gidebilir kimse bunun kanıtını veremez.

Oyun geliştiriciler G2A gibi sitelerden Key alınmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü o Key'ler bedava insanlara dağılan ve onlara geliri olmayan Key'ler miş. Onlara destek olmak istiyorsak resmi yollardan satın almalıymışız. Bence haklılar. Ama bu yasal bir durum. İsteyen istediği ürünü istediği fiyata satabilir. Bu ürünler çalıntı değil sonuçta. Ürün anahtarları kesinlikle sahte ve ya korsan değil. Korsan olsa zaten çalışmaz crack falan yaparsınız. Orjinal keylerde ucuza satılıyor bu arada g2a.com da. 150 ila 250 lira arası değişiyor.

İndirimde kod alıp satan çok var bunlarda korsan oluyor mu? Onlarca epic hesabı açıp gta 5 alıp bu hesapları 5 liradan satanlar var bu korsan mı oluyor?

Microsoft sonuçta bunlara yasal değil diyor uzatmaya gerek yok kaynakları ortada. Ben tabiikide 1000 TL vermem asla bir işletim sistemine o ayrı mesele ama 1000 TL'lik şeyi 30 TL'ye satanada 30 TL vermem güvenemem. O keyler her an gidebilir hiç belli olmaz. Konu fazla uzadı kaynaklar ortada iyi forumlar.
Kaynaklar ortada diyerek, bir yere varılmıyor. Benim dediğim; bu kaynakların böyle açıklamaları normal. Daha neyse... Uzatmaya gerek yok.

Yine de fikrimi tekrar edeyim, bu anahtarlar kabul ediliyor. Satıcı, her zaman kendi kârını düşünür. Kimse, burada şuradan alın demez. Bizden alın der. İyi geceler herkese.

Oyun geliştiriciler G2A gibi sitelerden Key alınmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü o Key'ler bedava insanlara dağılan ve onlara geliri olmayan Key'ler miş. Onlara destek olmak istiyorsak resmi yollardan satın almalıymışız. Bence haklılar. Ama bu yasal bir durum. İsteyen istediği ürünü istediği fiyata satabilir. Bu ürünler çalıntı değil sonuçta. Ürün anahtarları kesinlikle sahte ve ya korsan değil. Korsan olsa zaten çalışmaz crack falan yaparsınız. Orjinal keylerde ucuza satılıyor bu arada g2a.com da. 150 ila 250 lira arası değişiyor.

Windows 10, milyonlarca müşterinin cihazlarında kullanılmak üzere üretilen global bir ürün. Bu da çok sayıda ürün anahtarı oluşturulma ihtiyacını ortaya çıkartıyor. Microsoft, ürünlerinin lisanslama usullerini test etmek amacıyla test anahtarları oluşturuluyor. Ayrıca firmanınsatışa hazır olan resmi ürün anahtarları da ofislerinde korunuyor.

Koray Yüksel, yasa dışı ürün anahtarlarının Uzak Doğu’daki üretim fabrikalarından sızdırıldığını ya da korsanlar tarafından klonlandığını söylüyor. Bu yöntemlerle ulaştırılan ürün anahtarlarının her biri, Microsoft’un lisanslama usullerine aykırılık içeriyor.

Resmi olmayan satıcıların ele geçirdikleri kodlar, çeşitli e-ticaret sitelerinde -videomuzda gördüğünüz üzere- düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Potansiyel müşterileri en çok cezbeden şey ise söz konusu e-ticaret sitelerinde bu satıcılara karşı bir önlem alınmamış olması.

Kaynakta böyle yazıyor tabiikide Crack değil bu Windows'lar o konuda doğru diyorsunuz ancak bunlar Microsoft'un kendi izin vererek sattığı key olacağını düşünmüyorum adamlar kendileri paranız çöpe gidebilir diyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı