Daha önceden (2017-2019 yıllarında) KMSpico ile etkinleştirilmiş bir Windows kullanıyordum ve arkada hiçbir şekilde anormal derecede fazla program çalışmıyordu. Kaynak kullanımları da gayet normaldi. Sonradan (Mayıs 2019'da) format atıp orijinal 1903 kurmuştum ve performans olarak hiçbir kazanımım olmamıştı. Kaynak kullanımları da aynıydı.
Tabii ki şimdi sırf Volume yerine Retail bir lisanslama olsun ve yükseltme gibi işlemlerde sorun çıkmasın diye key aldım ve öyle kullanıyorum fakat internetteki her KMSpico kopyası da aynı değil işte. Bazıları sistemi virüs yuvası yaparken bazıları hiçbir sorun olmadan çalışıyor. Zaten KMSpico'nun yapımcısı da KMSpico'ya herhangi bir şekilde virüs falan koymamış, sonradan paylaşan sitelere gelirken defalarca kez el değiştirmiş olduğu için virüslü olabiliyor.
Mesela bir tane tanıdığım halen daha KMSpico ile etkinleştirilmiş Windows kullanıyor ve hiçbir sorun falan yaşamadı. Performans olarak da sorun yok, güvenlik olarak da sorun yok.