Windows 10'u SSD ile başlatma

Mesela Yani

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar.
Ben 2 tane soru soracaktım.
1-
Samsung 1TB 860 EVO SATA 3.0 (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şu SSD'i almak istiyorum ama daha önce hiç SSD kullanmadığım için nasıl takacağımı ya da nasıl montaj yapacağımı bilmiyorum. Yani ben bunu aldığımda normal bir donanım aygıtı takar gibi anakarta yerleştirecek miyim yoksa farklı bir şekilde mi olacak bu?

2-
Ben Windows 10'u SSD'den başlatmak istiyorum ve verilerin silinmesini istemiyorum yani kullandığım HDD 3TB ama tüm verileri bu SSD'ye aktarmak istiyorum. Bunu yapmam için format mı atmam lazım Windows 10'u SSD'den başlatmak ve verileri tekrardan kurmak için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar.
Ben Windows 10'u SSD'den başlatmak istiyorum ve verilerin silinmesini istemiyorum yani kullandığım HDD 3TB ama tüm verileri bu SSD'ye aktarmak istiyorum. Bunu yapmam için format mı atmam lazım Windows 10'u SSD'den başlatmak ve verileri tekrardan kurmak için?
Format atman lazım. HDD'deki verileri yedekle, format sonrası SSD'ye taşı.
Disk klonlama diye bir şeyde var fakat temiz kurulum daha iyidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Disk bölümüne SSD'nizi yerleştirdikten sonra vidalıyorsunuz. Ardından SATA veri kablosunu ve PSU'dan gelen SATA güç kablosunu takıyorsunuz. Her şey hazır. Yalnız kasa içerisinde fazladan SATA veri kablosu bulunmayabilir. Bunu temin etmek çok zor ve maliyetli değil zaten.

Verileri taşıma işlemi için şu videoya bir bakın:

Konuyla çok alakalı değil ama vatandan alıcaksan alma aynısı hepsiburada da 200tl daha ucuz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı