Windows 10'u ucuza almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
OEM keyler yasal değil mi?
Değil elbette. Microsoft'un mağazasında Windows 10 Pro 1900 TL'ye satılıyor. 20-30 liraya aldığınız ürün anahtarları elbette yasal olmaz. Microsoft görevlisi açıklama yaptı zaten.

Yasal olmayan bir şeyi büyük alışveriş siteleri satamaz. OEM keylerin tek farkı kutusuz olmaları ve sadece tek bir bilgisayarda kullanılabilmesidir.

Yasal değil yerine Üretici keyleridir desek daha iyi. Yani bildiğim kadarıyla belli başlı parçalara atanmak üzerine üretilmiş, bahsi geçen parçalarda fiziksel hasar, siparişlerin iptali vs gibi durumlar oluşunca bundan ötürü açıkta kalmış, üreticinin elinde kalmış keylerdir. Üretici de bu keyleri toplu veya tek tek satıyor. Kullanımında bir sakınca olmaz. Uzun süredir o şekilde kullanıyorum. Ancak anakart değiştirdiğiniz zaman yeniden almak durumundasınız.

O 10 liranın Microsoft'a gittiğini sanmıyorum hatta bence hiç gitmiyordur. Gidip kendin biöe araştırıp Key bulabilecekken millet sizi dolandıranlara para vermek bence mantıksız. Şöyle de olabilir 10 TL verdim diye kendini avutabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şirketlerin kendine alıp, artanları satmaya kalkmasıyla oluşan ürün piyasasıdır. Alırsanız bir sıkıntı olmaz çok büyük ihtimalle ama arkadaşların da dediği gibi etik değil.

Aldım ve aldırdım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım ve duymadım. Bilemiyorum ama.

Crackli kullanıyorum. Kartın olsa Key alirdim bence 15 TL'lik Key'i al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iki ayrı arkadaşıma Yazılımbudur üzerinden 20 lira civarına Windows 10 Pro satın aldım, 6 ay gibi bir süredir kullanıyorlar. Herhangi bir sorun yok. Bu kodlar kullanıldığında anakartınızla eşleşiyor, hem 2. kez kullanılma şansı olmuyor hem sizin anakartınızdan başka bir yerde kullanılma şansı olmuyor. Windows'u tamamen silip temiz kurulum yapsanız da aynı kodu kullanabiliyorsunuz.

Tabi ben 2016 yılında 300 TL civarına Windows 10 Home satın almıştım. İkisinin farkı şu; ben şu an yeni bir bilgisayar toplayacak olsam bu kodu mevcut bilgisayarımdan silip yeni bilgisayarıma girebileceğim.

Bir sistem toplamayı düşünüyorum ama hala Windows'a 900 TL verip vermeyeceğimden kararsızım. İnternette 10 TL'ye satanları gördüm. Bunların bir sıkıntısı var mıdır?
Hayır, bir sıkıntısı yoktur.
Bazı sitelerde ucuza satanların aynı keyi birden fazla kişiye sattığını söylüyorlar. Bu konuda bir tecrübeniz oldu mu?
Benim olmadı çünkü ben almadım. :p Ama kimi kullanıcılara MAK key gönderildiği oluyormuş. Satan kimseye durum bildirilince MAK olmayan anahtar gönderiliyormuş.
Orijinalini almayacaksan 10 lira da verme git crackle bence.
Aynen öyle; korsan kullanalım, sistemimiz tehditlere açık kalsın, sisteme fazladan yük bindirsin. Ne kadar güzel (!).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı