Windows 10'u UEFI Olarak Yükseltme

Nhsipp

Hectopat
Selam abiler.
Windows 8.1 kullanıyorum. Windows 10'a geçiş yapmak istiyorum. UEFI destekli PC'ye sahibim sanırım. (Altta fotoğraf verdim.) Bilgisayarı her açtığımda Windows 10'u alın yazısı çıkıyor. Ama ben UEFI kurulum yapmak istiyorum, nereden indirmem gerekiyor? O yazıdan UEFI kurulum yapabilir miyim? Teşekkürler.

Ekran Görüntüsü (7).png

Ekran Görüntüsü (6).png

Windows açılırken Asus yazısı çıkıyorsa UEFI kurulum yapmışsındır. Yükseltme yaptığında da UEFI olarak yükseltilir.

Anakartımın modelini bilmiyorum fakat yukarıdaki fotoğrafta bildiğim kadarıyla EFI olunca UEFI destekli oluyor. X550JX Asus.
Ancak şuan Windows 8.1 PRO kullanıyorum bunda UEFI kurulumu yapmadım

BIOS'a girip sisteminizin UEFI desteklediğini kontrol edin.

Şu anki kurulumunuz EFI yani UEFI değil. Önce yükseltme yoluyla geçiş yapın. Daha sonra Rufus programıyla iso dosyasını UEFI GPT olarak yazın ve temiz kurulum yapın. Temiz kurulum yaparken diski GPT haline çevirmek için diskin bütün bölümlerini silmeniz lazım.

Alternatif olarak 10565 önizleme yapısını direk UEFI olarak temiz kurulum yapıp ürün anahtarınızı girerek sistemi etkinleştirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı