Windows 10'u USB'siz 64 Bit Yapma

İşlemcin 64 Bit destekler. RAM miktarın da 4GB' ın üzerindeyse sıfırdan bilgisayarı formatlayarak 64Bit yapabilirsin. Ama sorduğun soru ya yanlış ya da eksik.

Windows 10'u USB'siz 64 Bit Yapma

Halihazırda kurulu olan Windows 10 32 Bit sürümünü hiçbirşey kullanmadan program ve ya başka bir yolla sıfırdan formatlama yapmadan 64 Bit yapma gibi bir şansın malesef yok.
Aynen ben Windows 7'de çok denedim ama en sonunda format atmak zorunda kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın format atmadan demedim. USB bellek olmadan dedim. Yani format atayım tamam ama USB'siz olur mu diye sordum.
Evet USB kullanmana gerek yok. DVD veya Harici hard disk yardımıyla format atabilirsin. Bununla ilgili elinde Windows 10 64 Bit iso dosyası olması gerekiyor. Bunu çeşitli programlar yardımı ile CD ve ya DVD gibi platformlara exe olarak kurulumunu yapıp çeşitli yollarla format atabilirsin.

Evet USB kullanmana gerek yok. DVD ve ya Harici hard disk yardımıyla format atabilirsin. Bununla ilgili elinde Windows 10 64 Bit iso dosyası olması gerekiyor. Bunu çeşitli programlar yardımı ile CD ve ya DVD gibi platformlara exe olarak kurulumunu yapıp çeşitli yollarla format atabilirsin.
Kanka Media Creation Tool'dan yapacağım İSO'yu sıkıntı değil. Hard diskle olur mu bu? Kesin mi?

Evet hard disk ile yapabilirsin ama biraz bilgilendirmeliyim seni. RUFUS isimli programı kullan. Ve biraz araştır. Bilgisayarın anakartın hangi formatta destek veriyor ona göre yazdırma işlemini yapman gerekiyor. Bu arada Hard disk ya da USB ikisi arasındaki tek fark farklı arabirim kullanarak bağlantı yapmaları.

Rufus anakart desteklemiyor onu diyordum.
Anakart desteklememesi ile ilgisi yok konunun. Rufus sadece USB bootable eder. DVD yazdıracaksan Windows creator veya farklı bootable araçları var. Bunları zaten en başta dediğim gibi sosyalde rehberlerde bulabilirsiniz.

USB olmadan sıfırdan Format atmak mümkün indirdiğin ISO'yu Winrar ile klasör'e çıkaracaksın. Sonra Disk Yönetiminden 4 GB alan ayırt. Ona çıkardığın klasör içindeki bütün dosyaları at. Sonra EasyBCD bu linkteki programı indir. Sonra "yeni kayıt ekle" tıkla
WinPe tıkla ordan yolu çıkardığın iso klasöre gir oradan "sources" tıkla ve boot.win seç kayıt et ve yeniden başlat kurulum diye çıkacak oradan yaparsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı