Windows 10'un desteği kesilince Windows 11'e geçmeye gerek var mı?

580924

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul Başakşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM 512GB SSD RTX 4050 6GB 140W CORE İ5 12500H
Meslek
Öğrenci
Biliyorsunuz ki Windows 10 desteğinin bitmesine 9 ay var. Destek bitince kullanmaya devam etmek riskli mi? Yani bence değil ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. Ben olsam Windows 10 kullanmaya devam ederim. Windows 11 hantal. Yani güvenlik açığı olsa bile ben zaten hiç virüs vb. bulaştırmıyorum. Yani iyi kullanıyorum. Peki sizin fikriniz nedir?

Sistem özellikleriniz neler?

Biliyorsunuz ki Windows 10 desteğinin bitmesine 9 ay var. Destek bitince kullanmaya devam etmek riskli mi? Yani bence değil ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. Ben olsam Windows 10 kullanmaya devam ederim. Windows 11 hantal. Yani güvenlik açığı olsa bile ben zaten hiç virüs vb. bulaştırmıyorum. Yani iyi kullanıyorum. Peki sizin fikriniz nedir?
Sisteminiz yetiyorsa Windows 11'e geçmenizi tavsiye ederim.

Windows 10 desteği bitince 0 gün açıkları ve daha çok saldırıya karşı açık oluyorsunuz.
Windows 10 ile gelen güvenlik güncellemeleri bu açıkları kapatıyor.

İllaha Kullanacağım diyorsanız Windows 10'un LTSC Sürümlerine geçiş yapmalısınız.
Bu Sürümler daha uzun süre güvenlik güncelleştirmeleri alır ve boş uygulamalardan arındırılmıştır.

Uygulama desteği kesilmeyecek direk uygulama desteği kesilince geçin derim.

İşletim sistemim yeterli olduğundan ben de birkaç defa gaza gelip win 11 kullanmayı denedim. Bir noktaya kadar güzel çalışıyor ama bir süre sonra patlak veriyor. Özellikle işimden dolayı çok fazla render almam gerekiyor. Bu tarz durumlarda render süreleri aşırı uzuyor. Bilgisayarımda donmalar ve kasmalar oluyor. Win 10 kullanırken bunların hiçbirini yaşamıyorum. Anlayacağın desteği kesseler de win 11 bu şekilde devam ederse kullanmam mümkün değil.

Windows 11 sorunlu hala yeterli oyun performansı alamıyorum deneyime göre iyi bir PC yok ise geçmeyin üzer sizi.

İllaha Kullanacağım diyorsanız Windows 10'un LTSC Sürümlerine geçiş yapmalısınız.
Bu Sürümler daha uzun süre güvenlik güncelleştirmeleri alır ve boş uygulamalardan arındırılmıştır.
Ben Bunu Diyecektim Hocam 😀 Win 10 Candır

Sistem özellikleriniz neler?

Acer Nitro 5 AN515-58
RTX 4050 6 GB 140W.
Intel Core i5 12500H.
16 GB RAM.
512 GB SSD.
Hocam Windows 11 kasıyor. Windows 10 LTSC 2024 lot kuracağım. O sürümün desteği (yanlışım varsa kusura bakmayın) 2034'te kadarmış. Ben ona geçeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı