Windows 10'un desteği

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
Merak ettiğim birkaç soru var. Gelin Windows 10'un desteği hakkında konuşalım. Sonrasında neler yapacağımızı tartışalım istiyorum.

1. Eski Windows sürümlerinde ki gibi Windows 10'da da uygulama desteği kesilecek mi?
2. Windows 7'de yapılan esu gibi güncelleme aldırma rehberi Windows 10 için olacak mı?
3. Microsoft Store'yi destek kesilse bile kullanmaya devam edebilecek miyiz?
4. Windows 10'un desteği kesildikten sonra güncel olmayacağı için PC'lerde bir yavaşlama söz konusu olabilir mi?

Soracaklarım bu kadardı. Son olarak PC'm Windows 11'i desteklemiyor eminim ki birçoğunun da öyledir. Bizler ne yapacağız? Microsoft gereksinimleri sizce kaldırır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel olmayacağı için yavaşlama söz konusu olamaz. Sonuçta değişen bir şey olmayacak, eskiden hızlıysa yine hızlı olacaktır. 1 ve 2. maddelerin daha zamanı çok gibi görünüyor. Windows 7 bile hala bir çok popüler uygulamayı destekliyor. Muhtemelen mağaza desteği de bir gün sona erecek.

Eğer Microsoft zorla yeni cihaz aldırma fikrinden vazgeçerse ve firma düşüşe geçerse gereksinimler kalkar gibi.

Güncel olmayacağı için yavaşlama söz konusu olamaz. Sonuçta değişen bir şey olmayacak, eskiden hızlıysa yine hızlı olacaktır. 1 ve 2. maddelerin daha zamanı çok gibi görünüyor. Windows 7 bile hala birçok popüler uygulamayı destekliyor. Muhtemelen mağaza desteği de bir gün sona erecek.

Eğer Microsoft zorla yeni cihaz aldırma fikrinden vazgeçerse ve firma düşüşe geçerse gereksinimler kalkar gibi.

Kaldık ortada ne yapacağımızı bilmiyoruz. Microsoft'un yeni PC aldırma çabası ömrümü yedi bitirdi. Başarana kadar pes etmeyecek gibi görünüyor. Ayrıca 1. madde konusunda bence çok zamanı yok gibi görünüyor. Şayet Windows 7'de Google Chrome desteği 2023'te kesilecek yanında halen güncelleme almasına rağmen Windows 8.1'de dahil. Bu Microsoft ne yapacağı belli olmaz. 2 parçaya bölüneceğiz. 1.) PC'si Windows 11'i desteklemeyip 10'da kalacaklar. 2.) PC'si destekleyip Windows 11'e geçecekler.

Kaldık ortada ne yapacağımızı bilmiyoruz. Microsoft'un yeni PC aldırma çabası ömrümü yedi bitirdi. Başarana kadar pes etmeyecek gibi görünüyor. Ayrıca 1. madde konusunda bence çok zamanı yok gibi görünüyor. Şayet Windows 7'de Google Chrome desteği 2023'te kesilecek yanında halen güncelleme almasına rağmen Windows 8.1'de dahil. Bu Microsoft ne yapacağı belli olmaz.

Hocam Windows'a sıkışanlar için üzülüyorum. Yazılımlar desteklediği sürece Linux'tan geçmeyi düşünmem. Ki 3-5 oyun için Windows kullanmam. Microsoft'un ne yapacağı belli olmaz, haklısınız. Daha yıllar var desteğin tamamen bitmesine. Panik olmaya gerek yok.

Hocam Windows'a sıkışanlar için üzülüyorum. Yazılımlar desteklediği sürece Linux'tan geçmeyi düşünmem. Ki 3-5 oyun için Windows kullanmam. Microsoft'un ne yapacağı belli olmaz, haklısınız. Daha yıllar var desteğin tamamen bitmesine. Panik olmaya gerek yok.

Hem kendi adıma hem diğer Windows kullanıcıları için bende çok üzülüyorum. Linux kurardım aslında ama bir bilgisayarda deneyimlemiştim Linux'u gördükten sonra kolaylık açısından Windows'a şükrettim.

Hem kendi adıma hem diğer Windows kullanıcıları için bende çok üzülüyorum. Linux kurardım aslında ama bir bilgisayarda deneyimlemiştim Linux'u gördükten sonra kolaylık açısından Windows'a şükrettim.

Hocam bir çok dağıtım ve masaüstü ortamı bulunmakta. Sınırsız özelleştirebilirsiniz. Kernel seviyesi anti hilesi yoksa neredeyse bütün oyunları çalıştırabilirsiniz. CS:GO ve FH4 testlerini yollayacağım umarım yakında. Mesela aşağıdaki benim kullandığım. Windows'tan farkı yok neredeyse. Kullanım kolaylığı dediğiniz şey dağıtımdan dağıtıma değişir.

1667375378816.png

1. Uygulama desteği Windows 10'un eski sürümlerinden kademeli olarak kesiliyor.
2. Şu anda bu kesin değil, fakat olsa iyi olur çünkü 11'e geçmek istemeyen birçok kullanıcı var.
3. Bazı 8.1'li sistemlerde daha 8.1'in desteği kesilmeden Store bozulmaya başlıyor, bunun sebebi ise MS Store'un yeni sürümleri 8.1'e yüklenebilmesine rağmen Microsoft'un bu yeni sürümleri 8.1'e getirmemesi, 10'daki Store ise kağıt üzerinde 11'dekiyle aynı olduğu için ilk zamanlarda pek sıkıntı çıkmayacağını umuyorum.
4. Böyle bir yavaşlama olacağını sanmıyorum.

1667397470307.png

Son olarak, Windows 10 için genel destek sonu tarihi 14 Ekim 2025 olarak belirtilmiş olsa da LTSB/LTSC sürümleri buna dahil değil, en son LTSC sürümü olan 2021 LTSC'nin destek sonu tarihi 12 Ocak 2027 olarak belirtilmiş, yani güncel LTSC sürümleri ile Windows 10 2027'ye kadar güvenlik yamaları alacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı