Windows 10'un temel desteği ne zaman bitiyor?

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
Windows 10'un temel desteği ne zaman bitiyor? Biliyorsunuz ki Windows 7 ve Windows 8.1'de temel desteği bittikten sonra uzun bir süre sadece güvenlik güncellemeleri yayınlanmıştı. Ve ardından komple destek kesilmişti. Windows 10'da da temel destek kesilecek mi? Temel destek derken (Windows 10 Destek Microsoft) kısmından bahsediyorum. Bu aşağıdaki bağlantıya göre 21H2 son Windows 10 büyük güncellemesi olmuş. Daha büyük güncelleme alacağını sanmıyorum.

1666770879327.png

1666770906182.png

Burada yazana göre:
14 Ekim 2025'te emekliye ayrılacak.
22H2 ise 14 Mayıs 2024'te emekli olacak.

Windows 7 ve Windows 8.1'de temel desteği bittikten sonra uzun bir süre sadece güvenlik güncellemeleri yayınlanmıştı. Temel destek derken Microsoft Destek üzerinden açılan konulara yardımcı olmuyorlardı. Tam olarak bunu kasettim. 2025'i biliyorum.

Güvenlik güncellemeleri desteğinin devam edeceğine dair bir yazı-belge yok. Muhtemelen end support ile güvenlik güncellemeleri de kesilecek. O zaman son çıkan LTSC sürümüne geçilip güvenlik güncellemeleri almaya devam edebilirsiniz.

En son LTSC 2021 çıktı bu da 2031'e kadar güvenlik desteği var demek. İlerleyen süreçte LTSC çıkarsa ona göre 10 yıllık bir güvenlik desteği verirler her türlü.

Umuyoruz ki Windows 10'u emekliye ayıracağı zaman 11'de 10 gibi stabil en sorunsuz oturmuş işletim sistemi olur. 2025'e kadar 11 oturana kadar hemen geçmeyi düşünmüyorum ancak 11 ile çıkmış bilgisayar alırsam ve ekran yenilme Hz daha yüksek olan cihaza geçersem geçerim daha erken geçersem.
Ya çok köklü bir windows 11 güncellemesi gelecek ya da windows 12. Artık eskisi gibi köke sadık kalınmayacak gibi...

@Wheetau Windows 11 bana Vista vakası geliyor. Vista'nın dönemin performanslı bilgisayarlarda sorunlu hantal işletim sistemiydi. Windows 8 metro arayüzü hariç o kadar sıkıntılı bir işletim sistemi değildi hesapta 8.1 çıkardılar 10'un habercisiydi 10'da daha iyi oturmuş oldu işletim sistemi. Windows 12'de 11'in oturmuş performanslı olabileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı