Windows 11 22581.1'e geçilmeli mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Microsoft 2 saat önce hem Insider Dev Channel üyelerine hem de Beta Channel üyelerine Windows 11 Yapı 22581.1'i yayınladı. Bu yapıda artık epey bir hata çözülmüş gibi görünüyor. Sadece bazı ufak hatalar kalmış. Ayrıca güvenli modda yaşanan birkaç bug var. Onun dışında bilinen sorunlar listesinde çok fazla sorun kalmamış.

Ben daha önceden bir Beta Channel üyesiydim. Fakat Microsoft, 3 Şubat 2022'de Beta Channel'da da geliştirme yapılarını test edeceğini açıklamıştı. Normalde bu iş için sadece Dev Channel kullanılırdı. Beta Channel ise sonraki Windows özellik güncellemesini test ederdi. Ben de Windows 10 20H2, 21H1 ve Windows 11 21H2'yi Beta Channel üzerinden test ettim. Windows 11 21H2 hariç hiçbir sürümde de test sırasında sorun yaşamadım. Windows 11 21H2'de ise daha çok arayüz hataları vardı. Fakat genel olarak o da gayet iyiydi. Fakat Microsoft'un 3 Şubat 2022'deki bu kararından sonra Release Preview Channel'a geçtim.

Şimdi ilk Windows 11 "Nickel" Beta Channel yapısı olan 22581.1 yayınlanınca tekrar düşünmeye başladım. 22449 ve sonrasında epey bir yenilik geldi. 22581 yapısında da bu yeniliklerin tamamı mevcut. Fakat 22581 yapısında Timebomb olduğu için geçip geçmeme konusunda kararsızım.

Sizce Windows 11 Yapı 22000.588'den 22581.1'e geçmeli miyim?

Bende indirmek istiyorum bu hatayı alıyorum ..:)

Dosya Ekleri

• dsds.jpg
    dsds.jpg
    86,2 KB · Görüntüleme: 128
Hocam yıllardır beklenen karanlık temaya uygun görev yöneticisi gelmiş taskbarda bazı sorunlar düzeltilmiş kesin yeni sorunlar da gelmiştir ama bilmiyorum. Tek sevmediğim şey şu anlık masaüstünde sağ altta derleme numarası yazması ama regeditten kapanıyordur herhalde.

Peki @Recep Baltaş hocam, siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Release Preview Yapı 22000.588'den Beta Yapı 22581.1'e geçmeli miyim? Yapıda kritik bir hata yok gibi görünüyor. Sadece bazı ufak sayılabilecek hatalar var. Bir de güvenli mod ile ilgili birkaç sorun var. Onun dışında fazla bilinen sorun yok gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz, sizce geçmeli miyim?

Çünkü ben yapıyı sanal makineye kurdum ve bazı sorunlar dışında gayet iyiydi. Olan sorunları da geri bildirim ile Microsoft'a bildireceğim. Sizce geçilir mi?

@The Snow Patrol sizi de etiketlemek istedim. Sizce yapıya geçilir mi?

Son düzenleme:
Ben geçtiğimden beri dosya gezgininde sıkıntılar var. Anlık donmalar, uzun süreli takılmalar, tepkisizlik ve çökmeler gibi. Görev Yöneticisi'nden yeniden başlatınca kendine geliyor.

Bu tip sorunlar sizde de var mı?

Peki @Recep Baltaş hocam, siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Release Preview Yapı 22000.588'den Beta Yapı 22581.1'e geçmeli miyim? Yapıda kritik bir hata yok gibi görünüyor. Sadece bazı ufak sayılabilecek hatalar var. Bir de güvenli mod ile ilgili birkaç sorun var. Onun dışında fazla bilinen sorun yok gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz, sizce geçmeli miyim?

Çünkü ben yapıyı sanal makineye kurdum ve bazı sorunlar dışında gayet iyiydi. Olan sorunları da geri bildirim ile Microsoft'a bildireceğim. Sizce geçilir mi?

@The Snow Patrol sizi de etiketlemek istedim. Sizce yapıya geçilir mi?
Bilgisayar açılırken görev çubuğu geç geliyor ve Explorer'da zaman zaman yeniden başlamalar oluyor. Bende şu anlık pek bir sorun yok gibi ama isterseniz geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı