Windows 11 22621 yapısına geçilir mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. 3 saat önce Windows Insider Beta Channel üyelerine Windows 11 Yapı 22621.1 yayınlandı. Bu yapı ile hiçbir yenilik gelmedi, sadece 22616 yapısındaki birkaç hata çözülmüş. Onun dışında 22616 yapısına oldukça benziyor.

Fakat sızıntılarda 22621 yapısının 22H2 sürümünün final ana yapısı olacağı söyleniyor. Ondan önceki 22616 yapısına final olmaz diye geçmemiştim, iyi ki de geçmemişim. Bu yapı ise gerçekten final olacak gibi görünüyor.

Bahsettiğim sızıntı;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer Microsoft, 22621 yapısında toplu güncelleme ile çözülemeyecek bir hataya rastlamazsa bu yapı 22H2 RTM yapısı olacak deniliyor.

O yüzden Windows Insider Beta Channel'a girip 22621 yapısına geçmek istiyorum. Çünkü sürükle bırak gibi özelliklere kavuşmak istiyorum. Fakat bir yandan da küçük de olsa yeni bir yapı yayınlanma ihtimali olduğu için 22000.675 yapısında da kalabilirim.

Sizce 22621 yapısına şimdi geçilir mi? Ayrıca yeni bir yapı gelirse ne olur?
@Emir M. @Recep Baltaş @AJFA

Windows 11 22621 yapısının bilinen sorunları:
  • Tam ekrandaki belirli uygulamalar (ör. video oynatıcılar) canlı altyazıların görünmesini engeller.
  • Ekranın üst kısmına yakın konumlandırılan ve canlı altyazılar çalıştırılmadan önce kapatılan belirli uygulamalar, en üstte bulunan canlı altyazı penceresinin arkasında yeniden başlatılacaktır. Uygulamanın penceresini daha aşağı taşımak için uygulama odağı varken sistem menüsünü (ALT + Boşluk çubuğu) kullanın.
Bunları ve fixleri göz önünde bulundurarak geçiniz.

Şahsen ben geçerdim çünkü fixleri problemlerine daha ağır basan başarılı bir sürüm olmuş.

Son düzenleme:
Simgeye dosya taşıma olayı geldiyse güzel olmuştur.
Görev çubuğundaki bir uygulama simgesine dosya sürüklemeden bahsediyorsanız evet, geldi. Sanal makinede test ettim, sürükle bırak sorunsuz çalışıyor. :)

Görev çubuğundaki bir uygulama simgesine dosya sürüklemeden bahsediyorsanız evet, geldi. Sanal makinede test ettim, sürükle bırak sorunsuz çalışıyor. :)
Tamamdır o halde Windows 10'un bir artısı kalmadı.

Windows 11 22621 yapısının bilinen sorunları:
  • Tam ekrandaki belirli uygulamalar (ör. video oynatıcılar) canlı altyazıların görünmesini engeller.
  • Ekranın üst kısmına yakın konumlandırılan ve canlı altyazılar çalıştırılmadan önce kapatılan belirli uygulamalar, en üstte bulunan canlı altyazı penceresinin arkasında yeniden başlatılacaktır. Uygulamanın penceresini daha aşağı taşımak için uygulama odağı varken sistem menüsünü (ALT + Boşluk çubuğu) kullanın.
Bunları ve fixleri göz önünde bulundurarak geçiniz.

Şahsen ben geçerdim çünkü fixleri problemlerine ağır basan bir sürüm olmuş.
Canlı altyazı özelliğini kullanmayacağım zaten. O halde rahatlıkla geçebilirim. :)

Sadece canlı altyazı sorunlarına ek olarak güvenli mod ile ilgili 2 tane sorun var. Birinci sorun güvenli modda tarih ve saatin ve internet, ses simgelerinin görünmemesi. İkinci sorun ise güvenli modda Ayarlar'dan Kişiselleştirme ve "Bluetooth & devices" bölümlerine girmeye çalışınca Ayarlar uygulaması çöküyor.

Fakat onun dışında gayet sorunsuz bir yapı haline gelmiş. Zaten güvenli mod da sürekli kullanılmak üzere tasarlanmıyor. Sadece bir sorun çözmek için giriliyor. O yüzden bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. :)

ISO ile kurdum. Insider'a bağlanmadan, yerel hesap ile kullanıyorum. Hata, sorun, takılma vs. yaşamadım. 21H2'ye göre daha başarılı.

22616 sürümündeyim.
Peki diyelim ki 22621 yapısına geçtikten sonra bir ana yapı daha yayınlandı. O zaman ne yapmak gerekiyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı